Antena 3 CNN Economic Rodica Lupu, femeia care le dă șansă la viață start-up-urilor Românești

Rodica Lupu, femeia care le dă șansă la viață start-up-urilor Românești

Rodica Lupu este femeia care a adus în țară peste 100 de milioane de euro din funduri nerambursabile pentru clienți și parteneri. Pune un foarte mare accent pe inovație și investește constant în start-up-uri, pentru că, în viziunea ei, tinerii antreprenori sunt cei care definesc viitorul economiei românești.

Rodica Lupu, femeia care le dă șansă la viață start-up-urilor Românești
de Bianca Voinea    |    26 Iun 2021   •   10:42

Intrarea ei în lumea de business a fost inițial un proiect intraprenorial, adică s-a zbătut constant să dezvolte proiecte care nu țineau neapărat de fisa postului din instituția în care lucra.

Rodica povestește chiar că pentru primul proiect de accesare de fonduri și-a luat concediu de odihnă și câteva săptămâni a lucrat pe cont propriu pentru a accesa fonduri europene. Și a și reușit să aducă la momentul respectiv să câștige proiectul. Iar de aici până la trecerea ei în antreprenoriat nu a mai fost decât un pas, pentru că lumea auzit despre performanțele ei, deja o căuta pentru diverse proiecte.

Cumva spune că a fost începutul ideal, adică cererea a venit spre ea înainte să lanseze ea oferta în piață. A fondat atunci compania de consultanţă în management strategic și finanțare, iar, în timp, Ingenius Hub, cu programe constante de susținere și finanțare a tinerilor antreprenori și cu implicare în finantarea a 250 de start-up-uri în ultimii 3 ani.

În cei 14 ani de antreprenoriat, 13 ani de afaceri europene în administraţia centrală și în proiecte internaționale, 14 ani de implicare în societatea civilă, Rodica Lupu este responsabilă de inițierea și derularea unor proiecte cu impact național sau regional, atât la nivel de legislatie, cât și la nivel de dezvoltare de rețele, educație antreprenorială, responabilitate socială.

Povestea ei, dar și sfaturile pentru cei care doresc să apeleze la fonduri europene le găsiți în interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool. 

 

×
Subiecte în articol: Rodica Lupu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close