Antena 3 Economic România nu va trece la euro în 2019

România nu va trece la euro în 2019

28 Apr 2016   •   10:48

Programul de convergenţă pe care Guvernul îl va transmite în acest an Comisiei Europene nu mai conţine anul 2019 ca termen pentru adoptarea monedei euro.

O nouă dată va fi stabilită de către viitorul Guvern. „Calendarul va fi lăsat în sarcina următorului Guvern, iar noul termen va fi stabilit de către un grup de lucru și inclus în raportul viitor, din aprilie 2017”, au declarat, pentru profit.ro, surse guvernamentale.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de joi a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuțiu, la Antena 3. Urmăriți în înregistrarea de mai sus dezbaterea alături de Radu Soviani.

Guvernatorul Isărescu a precizat încă din 2015 că ţinta 2019 pentru euro nu mai este fezabilă pentru că ar fi trebuit ca, cel mai târziu în iunie 2016, să intrăm în ERM-2, anticamera zonei euro. În plus, pentru a adopta euro, România trebuie să îndeplinească criterii de la Maastricht (rata inflaţiei, cursul leu-euro, deficitul bugetar, datoria publică, ratele dobânzilor pe termen) care, deși sunt în limitele bune, nu sunt validate și de economie.

Sursa: Jurnalul Național

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close