Antena 3 CNN Economic Salarii FABULOASE la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Conducerea ASF ia în medie 37 de salarii medii/lună

Salarii FABULOASE la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Conducerea ASF ia în medie 37 de salarii medii/lună

Salarii FABULOASE la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Conducerea ASF ia în medie 37 de salarii medii/lună
de S.T.    |    18 Feb 2014   •   19:44

Salariul de bază al preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost, în 2013, de 14.000 de euro lunar, fără a socoti primele şi bonusurile.

Dana Grecu a prezentat în ediţia de marţi a emisiunii "La Ordinea Zilei" veniturile la Autoritatea de Supraveghere Financiară, în noiembrie-decembrie 2013.

Ruşanu este cel mai bine plătit angajat al ASF. Peste 72.000 de euro au intrat în buzunarul preşedintelui ASF, în doar două luni.

Următorul în acest clasament este prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Daianu, cu un venit brut de 68.043 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.

Printre angajaţii ASF se numără soţi, soţii, foste soţii şi copii ai unor politicieni importanţi. Remus Câmpeanu, fiul Marianei Câmpeanu, a încasat în ultimele două luni ale anului trecut mai bine de 10.000 de euro. Aproape 10.000 de euro a primit şi fiica lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor.

Cum era de aşteptat, România e campioană în Uniunea Europeană la salarii în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Salariul mediu net la ASF este 13.600 , adică 37 de salarii medii lunare
.


În Cehia, supraveghetorii şefi iau echivalentul lunar a 15 salarii medii.

"ASF-ul" italian plăteşte circa 30.000 de euro/lună. Raportat la salariul mediu din economie, asta înseamnă 16 salarii.

Salariile membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară ar putea fi reduse cu 50% în acest an, comparativ cu nivelul anului 2013, a declarat preşedintele instituţiei, Dan Radu Ruşanu.

USD, formată din PSD, UNPR şi PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară şi nivelul de salarizare din această instituţie.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close