Antena 3 CNN Economic Secretul unui RCA ieftin. Măsura legală, dezvăluită de un politician: "Faci ce au făcut aproape două milioane de români"

Secretul unui RCA ieftin. Măsura legală, dezvăluită de un politician: "Faci ce au făcut aproape două milioane de români"

Există o metodă legală cu care românii îşi pot lua o poliţă RCA mai ieftină, a dezvăluit susține europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Secretul unui RCA ieftin. Măsura legală, dezvăluită de un politician: "Faci ce au făcut aproape două milioane de români"
Sursa foto: Vlad Ispas / Getty Images - Vlad Gheorghe Instagram
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2024   •   18:00

În contextul în care asigurarea RCA se scumpește tot mai mult, românii au găsit o soluție legală pentru a scoate mai puțini bani din buzunar. 

Această metodă a fost adusă în atenție de europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a explicat că, potrivit legislației europene, orice asigurător dintr-un stat membru al Uniunii Europene poate vinde polițe de asigurare RCA în alt stat membru, inclusiv în România, printr-o notificare.

Mai exact, soluția constă în achiziționarea unei polițe de la asigurători străini în baza pașaportului european.

"Cum îţi faci RCA ieftin şi legal, în condiţiile în care preţurile din România au explodat pur şi simplu la RCA?

Foarte simplu. Faci ce au făcut aproape două milioane de români deja. Adică foloseşti un asigurător străin cu aşa-numitul paşaport european (...).

Deci, un asigurător în cazul acesta din Cipru sau din altă țară poate pur și simplu să vândă la noi polițe în condiții legale dacă notifică autoritățile române. 

Și cu ocazia asta, o grămadă de români, respectiv aproape două milioane, și-au făcut deja polițe RCA la asigurători din afara României.

Nu facem reclamă la asigurători, dar spunem că e legal, e ok și puteți să căutați pe net să vă faceți polițe RCA la astfel de asigurători.

Nu trebuie să fie din România, trebuie doar să fie agrementați în România prin simpla notificare, adică prin pașaport european pentru asigurători. 

Și uite așa, oriunde te afli în Uniunea Europeană, poți să-ți cumperi un RCA la prețuri rezonabile", susține europarlamentarul Vlad Gheorghe, pe rețelele de socializare.

@vlad.gheorghe Nu fac reclamă, nu mă întrebați de firme punctual. Am vrut însă să vă spun că există și alternative perfect legale și ok de a cumpăra RCA la prețuri rezonabile. Succes și conduceți cu atenție! #vladvoceata #aflaceconteaza #rca #asigurareauto #asigurareobligatorie #rcaieftin #pasaporteuropean #asiguratori #drivesafe #mycar #preturimici #fiiinformat #invatampetiktok #invatapetiktok ♬ original sound - Vlad Gheorghe

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close