Antena 3 CNN Economic Șef din Camera Deputaților: Demisia șefului ASF, Mişu Negriţoiu, costă cam 200.000 euro

Șef din Camera Deputaților: Demisia șefului ASF, Mişu Negriţoiu, costă cam 200.000 euro

Șef din Camera Deputaților: Demisia șefului ASF, Mişu Negriţoiu, costă cam 200.000 euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Oct 2016   •   11:32

UPDATE 11.32 - Parlamentarii vor începe de marți procedura de demitere a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, acesta fiind acuzat că nu a explicat scumpirea RCA cu 30%. Cum ASF este o instuție în subordinea Parlamentului, aleșilor nu le-ar fi prea greu să-l demită pe Negrițoiu, dar au o mare problemă. În cazul în care îl dau jos pe Negrițoiu, statul ar trebui să-i dea acestuia plăți compensatorii de peste 100.000 de euro, potrivit Libertatea.ro.

Știți de ce nu își dă demisia Mișu Negrițoiu de la ASF și continuă să sfideze Parlamentul? Pentru că nu are caracter. Pentru că își caută parașuta de aur. Pentru că așteaptă să fie demis ca să-și poată revendica cele opt salarii compensatorii pe care și le-a votat în CA-ul ASF-ului, în cadrul contractului colectiv de muncă. În cazul președintelui ASF asta înseamnă opt salarii de peste 13.000 de euro, ceea ce echivalează cu un cost al exit-ului său de peste 104.000 de euro, la care angajatorul, adică ASF, este obligat să mai plătească 85% impozit la stat, conform jurisprudenței în domeniu.

Ca să simplific lucrurile, pentru ASF costul exitului domnului Mișu Negrițoiu se ridică la peste 192.000 de euro în cazul în care refuză să își dea demisia, plătiți din banii românilor asigurați sau investitori pe piețele financiare sau de pensii private”, spune vicepreședintele comisiei de buget din Camera Deputaților, Andreea Paul.

----------------------------

Știrea inițială 11.30

Preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, este la un pas să fie demis. 

Totul se întâmplă după ce deputaţii din Comisia pentru politică economică au început procedurile pentru înlăturarea lui Negriţoiu din fruntea ASF, pentru că a greşit în scandalul poliţelor RCA.

Negriţoiu le-a spus aleşilor că este nevinovat şi că refuză să demisioneze. 

Pe 22 octombrie, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție. Informația a fost confirmată de DNA.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close