Antena 3 CNN Economic Sfaturi pentru alegerea unei locuințe a cărei valoare poate crește în timp. Expert în imobiliare: "Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți"

Sfaturi pentru alegerea unei locuințe a cărei valoare poate crește în timp. Expert în imobiliare: "Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți"

Experții în domeniul imobiliar spun că achiziționarea unei case trebuie să se bazeze pe o decizie strategică, care să vizeze beneficiile pe termen lung, în condițiile în care anumite locuințe își pot dubla valoarea în timp.

Sfaturi pentru alegerea unei locuințe a cărei valoare poate crește în timp. Expert în imobiliare: "Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți"
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2024   •   10:30

Alex Printz, expert în imobiliare, a explicat, la Antena 3 CNN, cum să alegem o locuință a cărei valoare poate crește în timp.

De asemenea, specialistul a vorbit și despre cele mai importante criterii pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care ne hotărâm să investim într-un imobil.

"Cel mai important criteriu este locația și mă refer la o locație unde există mijloace de transport în proximitate, infrastructură pentru școli, parcuri și așa mai departe, fiind vorba despre aspecte care ridică prețul unei proprietăți.

De asemenea, etajul este foarte important. Investițiile cresc dacă vorbim despre un etaj intermediar, cu vedere bună.

Etajele superioare reprezintă o investiție bună, însă dacă vorbim despre un penthouse, dar dacă vorbim despre etajul 10, într-un bloc din 1957, nu este o investiție bună, pentru că valorile blocurilor vechi scad de-a lungul timpului", a spus Alex Printz, expert în imobiliare. 

Potrivit specialistului, dacă aceste criterii sunt respectate, recuperarea investiției s-ar putea face în 14 ani.

"Recuperarea investiției în 14 ani înseamnă blocarea banilor pe un termen destul de lung.

Finisajele sunt, de asemenea, importante. Eu consider că finisajele mențin prețul, nu-l ridică neapărat.

Apartamentele achiziționate pentru investiție sunt "la alb" sau "la gri", astfel încât cel care dorește să investească să poată veni cu propriul aport. Dacă aceste apartamente sunt puse la punct, le recomand cumpărătorilor să fie foarte antenți, deoarece ochiul nu poate percepe foarte bine calitatea materialelor.

Țineți cont de achiziționarea unui apartament "la alb" sau "la gri", în așa fel încât să vă puteți pune voi amprenta asupra lui.

De asemenea, este bine să colaborați cu un designer, pentru că poate aduce un plus de valoare în ceea ce privește prețul de închiriere.

Putem vorbi, de asemenea, de o recuperare a investiției în mai puțin de 14 ani, poate chiar 12 sau 10 ani", a mai adăugat expertul, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close