Antena 3 CNN Economic Sunt IFN-urile o solutie buna in momentele de cumpana financiara?

Sunt IFN-urile o solutie buna in momentele de cumpana financiara?

Sunt IFN-urile o solutie buna in momentele de cumpana financiara?
13 Aug 2018   •   16:29

Putini sunt cei care se pot lauda ca nu au niciodata probleme financiare. Traim intr-o societate de consum, ce necesita costuri destul de mari pentru alimentarea tuturor nevoilor. Este oarecum firesc, asadar, sa apara blocaje financiare.

Din fericire, aceeasi societate care ne face sa cheltuim vine si cu solutiile. Una dintre solutii este reprezentata de institutiile financiare nebancare, care acorda credite rapide, fara a fi nevoie de foarte multe acte si de foarte mult stres.

Sunt aceste credite rapide o solutie inteligenta?

Expertii financiari considera ca da, insa doar in anumite conditii. Un credit rapid prezinta o multime de avantaje:

  • Se acorda rapid. De regula, se poate obtine credit fara adeverinta de venit (laen ilma konto väljavõtteta) si fara dovezi suplimentare. Cei care au nevoie de bani urgent vor putea sa ii aiba in maxim 24 de ore de la solicitare.

  • Birocratia este minima. Atata vreme cat veniturile sunt raportate la ANAF, se poate obtine credit doar cu buletinul. Spre deosebire de creditele bancare, cele oferite de IFN-uri au birocratie aproape zero.

  • Ofera flexibilitate. Un astfel de credit poate sa fie obtinut chiar si prin cateva clickuri online, fara sa fie nevoie de deplasare pana la sediul institutiei sau de alte eforturi. Rambursarea se poate face si ea foarte simplu, prin transfer bancar.

Care sunt conditiile in care pot fi accesate aceste credite?

Nu este niciun secret in faptul ca dobanzile unei institutii nebancare sunt mai mari decat cele ale unei institutii bancare. Este oarecum normal, dat fiind faptul ca riscurile asumate de IFN-uri sunt mai mari. Tocmai de aceea, o astfel de varianta de creditare este indicata pentru imprumuturi mici (väikelaenud) si urgente. De regula, situatiile in care trebuie sa se apeleze la credite rapide trebuie sa respecte cateva reguli:

  • Sa fie situatii limita, in care nu se pot obtine bani din alte surse. Spre exemplu, atunci cand salariul intarzie foarte mult si este nevoie de bani pentru cosul zilnic, pana la salariu.

  • Sa existe surse de venit pentru plata ratelor. Indiferent de cat de neplacuta este situatia financiara, nu trebuie sa fie solicitat un credit rapid daca nu exista o sursa de venit din care sa poata fi platit.

Odata obtinut un credit, grija primordiala a beneficiarului este aceea de a-l returna cat mai repede. Este bine sa se respecte cu strictete datele impuse in contract, deoarece in caz contrar, dobanzile pot fi uriase. Daca totul este in regula insa, exista inclusiv institutii financiare care au dobanzi foarte mici si avantajeaza foarte mult clientii corecti.

Concluzionand, creditul rapid este o solutie extrem de buna atata vreme cat exista variante prin care banii pot fi returnati la timp iar situatia pentru care este solicitat este una importanta. Daca nevoia nu este una vitala, cum ar fi achizitia unui nou telefon mobil, este bine sa se caute alte surse de finantare sau pur si simplu sa se stranga bani din veniturile actuale.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close