Antena 3 CNN Economic Timflow, sistemul de urmărire a transporturilor de buştean pentru fabricile din România, a împlinit şase ani

Timflow, sistemul de urmărire a transporturilor de buştean pentru fabricile din România, a împlinit şase ani

Timflow, sistemul de urmărire prin GPS a transporturilor de buştean pentru fabricile din România, implementat de HS Timber a împlinit şase ani, timp în care peste 177.000 de transporturi au fost înregistrate

Timflow, sistemul de urmărire a transporturilor de buştean pentru fabricile din România, a împlinit şase ani
Sursa foto: Facebook | HS Timber Group
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2023   •   15:39

HS Timber a implementat Timflow - sistemul de urmărire a transporturilor de buștean bazat pe GPS - pentru fabricile de cherestea din România în anul 2017, ca parte a planului de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil.

"După șase ani și peste 177.000 de transporturi înregistrate în Timflow, suntem mândri că am crescut semnificativ securitatea lanțului de aprovizionare și că am contribuit la lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România", a declarat Adrian Lucan, managerul Departamentului de Control și Certificare a Lanțului de Aprovizionare la HS Timber.

"Cu Timflow, ne asigurăm că toate transporturile îndeplinesc cerințele Sistemului Due Diligence și că lemnul nu provine din Parcuri Naționale sau din alte arii protejate. Timflow asigură o transparență și o trasabilitate fără precedent în lanțul de aprovizionare cu lemn din România. Cel mai important, cu Timflow, HS Timber este deja pregătită pentru noua legislație UE privind defrișarea și degradarea pădurilor – EUDR", a mai explicat Adrian Lucan.

Sistemul Timflow este complementar celorlalte sisteme de trasabilitate existente în România și s-a dovedit a fi, timp de 6 ani, un instrument eficient și extrem de precis pe care se poate baza întotdeauna o companie care pune sustenabilitatea în centrul acțiunilor sale.

Elementele care îl definesc ca un sistem de trasabilitate fiabil sunt serverul independent pe care sunt stocate datele și asupra căruia nu se poate interveni, datele care nu pot fi modificate, GPS-ul dedicat integrat în capul tractor al camionului și care oferă date precise, fotografiile de înaltă rezoluție ale încărcăturii și sistemul automat de alertă pentru transporturi din zone sensibile și de protecție.

×
Subiecte în articol: Timflow HS Timber
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close