Antena 3 CNN Economic Transporturi TAROM vrea să atingă un nou record pentru cel mai eficient zbor mediu-curier, în cadrul competiţiei ”SkyTeam Sustainable Flight Challenge”

TAROM vrea să atingă un nou record pentru cel mai eficient zbor mediu-curier, în cadrul competiţiei ”SkyTeam Sustainable Flight Challenge”

TAROM se angajează să stabilească un nou record pentru cel mai eficient zbor mediu-curier, în cadrul competiției "SkyTeam Sustainable Flight Challenge".

TAROM vrea să atingă un nou record pentru cel mai eficient zbor mediu-curier, în cadrul competiţiei ”SkyTeam Sustainable Flight Challenge”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    24 Mai 2023   •   00:05

Recent, TAROM a realizat o cursă București-Madrid-București cu o economie de combustibil de aproximativ 800 de kg, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone.

”Compania TAROM participă, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianţa SkyTeam. Reprezentanţii companiei declară că TAROM ţinteşte să autodepăşească recordul stabilit anul trecut pentru cea mai eficientă cursă mediu-curier. Cursa Bucureşti-Madrid-Bucureşti de ieri, 22 mai, a fost dedicată de TAROM protejării şi conservării Deltei Dunării, având în vedere că zborul are loc chiar de Ziua Internaţională pentru Diversitate Biologică”, anunţă compania.

Acest zbor special a fost dedicat protejării și conservării Deltei Dunării, fiind programat chiar în Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică.

TAROM va continua competiția cu încă un zbor, pe ruta București-Budapesta și retur, pe data de 28 mai.

Competiția "SkyTeam Sustainable Flight Challenge" adună 22 dintre cele mai importante companii de transport aerian din lume în jurul unui obiectiv comun: demonstrarea, în mod inovator, că impactul ecologic al întregii industrii de transport aerian poate fi redus, iar activitățile operaționale ale industriei pot fi optimizate pentru a minimiza amprenta asupra mediului. Unul dintre aspectele cheie ale acestei provocări este diminuarea consumului de combustibil și, implicit, a emisiilor de carbon în atmosferă.

Zborul sustenabil TAROM de la București la Madrid și retur, operat cu un avion Boeing 737-800, a reprezentat o economie de combustibil de aproximativ 800 de kg. Această economie a dus la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone, conform reprezentanților companiei.

TAROM a solicitat sprijinul pasagerilor pentru maximizarea eficienței zborului sustenabil. Prin intermediul notificărilor push, pasagerii au fost informați că vor călători pe o cursă sustenabilă și li s-a cerut să-și verifice atent bagajele pentru a respecta limitele de greutate și, dacă este posibil, să lase acasă obiecte de care nu au nevoie în călătorie.

În continuare, TAROM va participa cu un alt zbor cheie în competiție, de această dată pe distanța scurt-curier București-Budapesta și retur, pe data de 28 mai.

”Un consum eficient este cheia sustenabilităţii în aviaţie. Provocarea noastră este să eficientizăm şi să inovăm o cursă mediu-curier prin acţiuni, unele simple, altele complexe care, adunate, să genereze un efect pozitiv asupra mediului. Recordul stabilit de TAROM acum un an se datorează profesioniştilor noştri, din toate departamentele, care au demonstrat că se poate să efectuezi o cursă în condiţii maxime de eficienţă, siguranţă dar şi cu emisii reduse de CO2 în atmosferă. Ne propunem să repetăm performanţa şi anul acesta”, a declarat Dragoş Preda, manager eficientizare consum combustibil, în cadrul TAROM, potrivit news.ro.

În ediția anterioară a competiției, TAROM a fost desemnată câștigătoare la trei categorii distincte: "Compania aeriană cu cele mai scăzute emisii de CO2 pe distanță medie", "Compania aeriană cu cel mai bun management al deșeurilor" și "Compania aeriană cu cea mai bună implicare a angajaților" în cadrul Provocării Zborului Sustenabil.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close