Antena 3 CNN Economic Vicepreşedinte ANRE: "Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai negru scenariu în această iarnă"

Vicepreşedinte ANRE: "Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai negru scenariu în această iarnă"

Românii trebuie să fie pregătiţi, pentru iarna care se apropie, de cel mai negru scenariu, avertizează Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE. 

Vicepreşedinte ANRE: "Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai negru scenariu în această iarnă"
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Milena Niță    |    15 Sep 2022   •   12:19

Bege spune că România trebuie să umple depozitele la maximum posibil, în niciun caz nu trebuie să se mulţumească cu limita de 80% impusă de UE, ci să ajungă spre 90% sau 95%, potrivit profit.ro.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a avertizat că ne așteaptă o iarnă foarte complicată, și nu din punct de vedere meteorologic, ci al asigurării aprovizionării cu gaze și energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

"Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluțiile posibile și imposibile pentru a trece peste această iarnă", a spus vicepreședintele ANRE. 

Zoltan Nagy-Bege a mai spus că "trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil".

"Nu știu ce se va întâmpla în piață, nu știu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse și atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume și se pregătește și pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiți și pentru acest lucru, pentru ca să știm ce avem de făcut", a precizat Zoltan Nagy-Bege.

×
Subiecte în articol: Zoltan Nagy-Bege ANRE
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close