Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Petre Daea, despre reducerile salariale la bugetari: "Nu am cuţitul la mine. Nu mă preocupă tăierele, ci munca și rodul muncii"

Petre Daea, despre reducerile salariale la bugetari: "Nu am cuţitul la mine. Nu mă preocupă tăierele, ci munca și rodul muncii"

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a explicat la Antena 3 CNN, ce părere are despre tăierile salariale la bugetari sau restructurări, dar şi care este prioritatea zero după Paşte pentru a ajuta fermierii şi bugetul ţării.

Petre Daea, despre reducerile salariale la bugetari: "Nu am cuţitul la mine. Nu mă preocupă tăierele, ci munca și rodul muncii"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    14 Apr 2023   •   16:51

"Suntem în săptămâna patimilor. Pătimim toți și cautăm soluții fiecare. Într-un cuvânt avem pe de o parte și preocuparea necesară și răbdarea pentru a construi, în așa fel încât să fie bine în România, că putem construi și cu vorba, și cu fapta, cum de-altminteri putem să facem rău și cu vorba, și cu fapta.

Sperăm ca în această perioadă să putem să reflectăm asupra aspectelor care generează binele țării. Și din acest punct de vedere mă aflu în zona aceasta în care cu oricine dau mâna dau cu o singură condiție să facem, să căutăm binele și dacă îl găsim, să-l și c-conservăm și apoi să-l și dezvoltăm", a spus Petre Daea în emisiunea Decisiv. 

Întrebat care va fi prioritatea zero după Paşte ministrul Agriculturii a spus: 

"Prioritatea zero este muncă, muncă, munca și iar munca, dorința de a face și acțiunea concretă ca să putem realiza, în așa fel încât să avem pe de o parte rezultate economice,  să ne dea posibilitatea să alimentăm și bugetul țării.

Știm foarte bine că bugetul țării nu se alimentează din floarea aceasta de primăvară, se alimentează din producția din TVA și din costurile pe muncă. Ori asta presupune să ai locuri de muncă, să ai producție, marfă produsă  și încasată.

Ai aceste două surse. Poți să alimentezi bugetul țării fără probleme și atunci poți să răspunzi la comandamentele societății", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii la Antena 3 CNN.

Întrebat apoi dacă este de acord cu măsurile privind reduceri salariale sau restructurări, ministrul Agriculturii a spus: 

"Eu cu cuțitul nu sunt niciodată la mine. Sunt cu instrumentele care ne asigură să fac mai mult. Nu mă preocupă teierele, ci munca și rodul muncii", a mai spus Petre Daea.

Întrebat în continuare cine va suporta reducerea de 20% la lapte şi pentru ce produse se va aplica, ministrul Agriculturii a spus: 

"În primul rând este intervenția activă a Guvernului. (...) Am socotit şi noi de fiecare dată că lăcomia nu-i bună, indiferent unde se află și cine o aplică, motiv pentru care am putut constata prin analiza, zic eu, factorială care-i drumul laptelui, de unde pleacă, unde ajunge, de cu cu ce preț și pleacă și cu ce preț ajunge.

Petre Daia dă tot timpul informații clare prin portofoliul său de-i activitate. Eu nu vreau să fac ingerințe în activitate altora, pentru că pe acest lanț de producție nu se află numai Ministerul Agriculturii.

Eu nu dau cifre niciodată. Și știți de ce nu dau. Pentru că știu ce înseamnă cifra și ce înseamnă compunerea acesteia și responsabilitatea pe care o am", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close