Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Revolta fermierilor în Vrancea. Au atacat cu pietre sistemul antigrindină şi au avariat maşinile angajaţilor

Revolta fermierilor în Vrancea. Au atacat cu pietre sistemul antigrindină şi au avariat maşinile angajaţilor

Mai mulți fermieri au atacat cu bolovani și lemne un punct de lansare a rachetelor antigrindină din Vrancea.

de Andrei Naiţă    |    10 Mai 2024   •   16:36

Revolta a izbucnit după ce fermierii au auzit sunetul produs de lansarea unei astfel de rachete, pe durata Codului Galben de vijelii. 

Mai aveau pregătite alte două rachete antigrindină, însă n-au mai apucat să le folosească, pentru că mai mulți fermieri s-au opus. Au început să avarieze autoturismele angajaților și să arunce cu pietre și alte obiecte înspre punctul de lansare din localitatea Bordeasca Veche.

Revolta fermierilor în Vrancea. Au atacat cu pietre sistemul antigrindină

Oamenii spun că au recurs la acest gest extrem, pentru că, în opinia lor, sistemul antigrindină alungă, de fapt, ploaia și favorizează seceta prelungită. Ei cred că autoritățile ar trebui să folosească această tehnologie doar în situații excepționale, când există avertizări de Cod Roșu.

Pe de altă parte, specialiștii de la Centrul de Combatere a Căderilor de Grindină au explicat că rachetele țintesc zone dincolo de punctul de tragere, adică zboară la distanță de până la 10km, fără să aibă vreun efect în apropierea punctului de lansare, așa cum credeau fermierii revoltați.

Drept urmare, în mai multe localități din apropiere a punctului de lansare au fost înregistrate cantități însemnate de precipitații, au anunțat meteorologii, responsabili de gestionare a sistemului antigrindină din județul Vrancea.

×
Subiecte în articol: sistem antigrindina femieri Vrancea
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close