Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Tolontan, despre afacerile din spatele pandemiei: ''Faptul că se fură nu înseamnă deloc că virusul nu este real''

Cătălin Tolontan, despre afacerile din spatele pandemiei: ''Faptul că se fură nu înseamnă deloc că virusul nu este real''

Jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit la Antena 3 despre tunurile de sute de milioane date în timpul pandemiei de coronavirus. ''Faptul că se fură nu înseamnă deloc că virusul nu este real. Dimpotrivă! Este un factor agravant faptul că totul este cumplit de real'', a spus Catălin Tolontan.

Cătălin Tolontan, despre afacerile din spatele pandemiei: ''Faptul că se fură nu înseamnă deloc că virusul nu este real''
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   22:42

Jurnalistul Cătălin Tolontan a făcut un scurt inventar al afacerilor din perioada pandemiei.

”Jaful din aceste 11 luni a rămas nesancţionat şi a deschis calea pentru următoarele 12 luni în care tocmai am păşit. În aceste 11 luni, doar jurnaliştii au reuşit să atragă atenţia, să pună reflectorul, să îi demaşte pe unii, sau chiar pe foarte puţini dintre cei care s-au îmbogăţit pe seama suferinţei şi fricilor noastre. Vreau să îl salut pe toţi jurnaliştii de investigaţie care în această ţară, în 11 luni, şi-au făcut meseria cu riscuri, unele dintre ele foarte mari, demascând clanuri mafiote care îşi înodaseră cozile cu politicieni de la vârf şi făceau afaceri uriaşe cu măşti, dezinfectanţi, tablete, cu tot felul de achiziţii stranii, toate sub masca necesităţii de a combate pandemia”, a spus Adrian Ursu.

Cătălin Tolontan, despre tunurile de sute de milioane de euro de la începutul pandemiei de coronavirus

”Legat de situaţia legată de măşti şi de Unifarm, Adrian Ionel a fost deja trimis în instanţă la unul dintre cazuri (...). Aici vorbim nu doar de sute de milioane de euro şi nu e nicio exagerare.

Numai Unifarm a vehiculat peste jumătate de miliard de euro, ci vorbim despre viaţa oamenilor. Ori, dacă laşi lucrurile neatinse, şi acum ne referim strict la justiţie, şansa să se perpetueze şi să se transforme în altă afacere este foarte mare. De fapt, asta este discuţia, pentru că ceea ce simt eu nevoia să punctez ca jurnalist.

Eu nu îmi aduc aminte ca niciunul dintre colegii care au făcut investigaţiile, Antena 3, ProTv, Recorder, Libertatea, Newsweek, Hotnews, G4Media, au fost foarte mulţi. Nu îmi aduc aminte ca în aceste investigaţii să se fi scris că s-a inventat contextul, că s-a inventat virusul, că cineva a complotat ca să se cheltuiască banii. Nu, dimpotrivă.

Tolontan: Riscul ca aceşti bani să fie cheltuiţi cel puţin anapoda, dacă nu hoţeşte, este foarte mare

Ceea ce s-a spus şi s-a probat este că avem nevoie de banii aceştia, mai mult decât am avut vreodată, tocmai pentru că tot contextul este tragic. Aici nu sunt purtătorii de cuvânt ai teoriei conspiraţiei. Sunt nişte oameni care, luând act, şi mă refer la jurnalişti aici, de gravitatea şi seriozitatea situaţiei generale, de faptul că puterea a ajuns prin decizia preşedintelui României şi apoi a Parlamentului României în mâna a foarte puţini oameni, riscul ca aceşti bani să fie cheltuiţi cel puţin anapoda, dacă nu hoţeşte, este foarte mare. Despre asta discutăm şi nu despre a nega gravitatea virusului, situaţiei, nevoii de vaccin, etc.

Am simţit nevoia să fac precizarea aceasta, pentru că suntem într-un moment în care din nou, societatea fierbe între versiunea vaccin şi anti-vaccin, gravitate sau non-gravitate şi e important să se ştie. Faptul că se fură, nu înseamnă deloc că virusul nu este real. Dimpotrivă! Este un factor agravant faptul că totul este cumplit de real”, a spus Cătălin Tolontan, vineri seară, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close