Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Bomba cu ceas a tehnocraților stă să explodeze. Adrian Ursu: De ce nu au reacționat Serviciile?

Exces de putere: Bomba cu ceas a tehnocraților stă să explodeze. Adrian Ursu: De ce nu au reacționat Serviciile?

Exces de putere: Bomba cu ceas a tehnocraților stă să explodeze. Adrian Ursu: De ce nu au reacționat Serviciile?
14 Ian 2017   •   00:21

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat joi că a observat, în ultimul interval de timp, o proastă pregătire a perioadei de iarnă realizată de fostul guvern, precizând că a cerut Corpului de control să facă verificări în acest sens la complexele energetice Hunedoara şi Oltenia, precum şi la Ministerul Energiei, potrivit Agerpres.

El a precizat că a solicitat verificări referitoare la modul de pregătire a perioadei de iarnă din perspectiva aprovizionării cu energie.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi elaborate proceduri "foarte clare şi bine stabilite". "Aceste proceduri, din păcate, nu au fost făcute în guvernarea anterioară, punându-ne acum într-o situaţie limită, pe care doar cu experienţa celor din sistem am reuşit s-o trecem", a susţinut demnitarul.

Și Transelectrica a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei și ANRE cu privire la iminența apariției unei situații de criză în funcționarea Sistemului Energetic Național.

Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat.

Autorităţile spun că limitarea în tranşe a consumului de energie electrică nu ar afecta populaţia, aceasta fiind aplicată doar în zona industrială prin restricţionarea consumului la o putere minimă tehnologică,potrivit Economica.net.

Această situație extrem de gravă a fost comentată de Adrian Ursu și invitații săi în ediția de vineri a emisiunii ''Exces de putere''.

''Auzim că suntem la un minim istoric, că niciodată nu am fost în situația asta. Avem rezerve prea mici de cărbune, avem rezerve de gaze cu mult sub capacitatea de stocare pe care o are România, s-a oprit de două ori Centrala de la Cernavodă din cauza condițiilor meteo - asta nu era treaba SRI-ului?'', a spus Adrian Ursu.

Iulian Iancu, deputat PSD, președinte al Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor:

''Cum vă explicați că am prezentat o documentație la detaliu cu felul în care energia a fost rostogolită prin șase mâini de băieții deștepți. I-am dat acest material președintelui României, Traian Băsescu, la solicitarea acestuia. Toate documentele de la comisia de anchetă mi-au fost luate printr-o scrisoare de la Parchetul General și s-a sistat automat ancheta noastră, a comisiei parlamentare, iar rezultatul a fost că au fost prelungite contractele cu băieții deștepți''

×
Subiecte în articol: Exces de putere Adrian Ursu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close