Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Mama lui Evgheni Prigojin, comandantul mercenarilor lui Putin, s-a făcut pictoriță de succes la 83 de ani

Mama lui Evgheni Prigojin, comandantul mercenarilor lui Putin, s-a făcut pictoriță de succes la 83 de ani

Evgheni Prigojin, vânzătorul de hotdog devenit comandant al companiei de mercenari și puternic lider de război în invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, este șeful unui tenebros și puternic imperiu de afaceri. Această rețea ascunde o organizație criminală transnațională în ale cărei puncte cheie și-a plasat membrii propriei familii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   11:49

Aceștia au devenit un paravan eficient pentru șeful familiei, în acest moment unul dintre cei mai cunoscuți criminali de război acuzați de pe planetă, prin care acesta  reușit să evite sancțiunile internaționale.

Chiar dacă indignarea internațională față de activitățile grupului Wagner nu a făcut decât să crească în ultimul an, s-a dovedit mai greu decât se aștepta să se impună costuri familiei lui Prigojin.

Wagner nu există ca o singură entitate construită în societate, ci ca o rețea tentaculară de companii, care interacționează între ele și care au grade diferite de apropiere de grupul său, Concord.

În 2018, la un an după ce a început să urmeze cursuri de pictură, Violeta Prigojina și-a deschis propria galerie de artă, „Colours of life”, în centrul orașului Sankt Petersburg, pe bulevardul Balșoi Prospect.

Luna trecută, Violeta Prigojina, acum în vârstă de 83 de ani, a obținut o victorie neașteptată la o instanță din Uniunea Europeană.

Avocații ei i-au convins pe judecătorii din prima cameră a tribunalului Uniunii Europene din Luxembourg că nu avea nicio legătură economică cu fiul ei sau cu principala companie a acestuia, Concord. 

Restricțiile impuse împotriva Violetei Prigojina au fost ridicate, iar Consiliul Uniunii Europene a fost obligat să plătească cheltuielile de judecată. Cu toate acestea, documentele corporative și conturile galeriei de artă dezvăluie mai multe suprapuneri între aceasta și imperiul de afaceri al fiului ei.

În 2021, conform înregistrărilor sale fiscale rusești, galeria era auditată de o mică firmă de consultanță din Sankt Petersburg, numită „Akcent”. „Akcent” este, de asemenea, auditorul pentru aproape toate companiile lui Evgheni Prigojin, inclusiv pentru diferitele entități care formează Concord.

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close