Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Adrian Năstase, politicianul care l-a cunoscut direct pe Mihail Gorbaciov: "A schimbat istoria Europei şi istoria lumii"

Adrian Năstase, politicianul care l-a cunoscut direct pe Mihail Gorbaciov: "A schimbat istoria Europei şi istoria lumii"

Adrian Năstase, politicianul care l-a cunoscut direct pe Mihail Gorbaciov, a vorbit miercuri seară, la Antena 3, despre ultimul lider al Uniunii Sovietice, considerat omul care a pus capăt Războiului Rece.

Adrian Năstase, politicianul care l-a cunoscut direct pe Mihail Gorbaciov: "A schimbat istoria Europei şi istoria lumii"
de Silvia Preda    |    31 Aug 2022   •   20:51

Fostul premier al României, Adrian Năstase, spune că Mihail Gorbaciov a schimbat istoria Europei și istoria lumii. "Unii vor spune că a schimbat în râu, alții vor spune că a schimbat în bine (...) URSS, la momentul '89, avea o uriașă problemă economică. Gorbaciov a încercat să o rezolve negociind încheierea Războiului Rece, aspecte legate de dezarmare și de încheiere a cursei armărilor mai bine spus, și unificarea germană, în schimbul unor credite și unor finanțări din Occident pentru economia care era suferindă a Uniunii Sovietice.

Aici, fără să intru în amănunte, după părerea mea, el n-aş putea spune că a fost păcălit, dar practic reunificarea Germaniei a fost punctul esențial pentru negocierile care au avut loc după 1990 de fapt, la sfârșitul lui '89. Şi atunci unificarea germană a declanșat o mulțime de probleme care au agravat problemele economice", a spus Adrian Năstase.

Ultima fotografie cu Mihail Gorbaciov în viaţă

"În ceea ce privește relația mea cu el, aș spune sigur că nu au fost foarte multe întâlniri. Au fost mai curând întâlniri prin străinătate.

Au fost întâlniri în cadrul unor reuniuni", a mai spus fostul premier la Antena 3.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

Funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, decedat în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 91 de ani, se vor desfăşura sâmbătă.

Ceremonia funerară va avea loc în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, rezervată personalităţilor ilustre.

Ion Iliescu, mesaj la moartea lui Mihail Gorbaciov: "Un lucru nu i se poate reproșa"

Ion Iliescu a scris, astăzi, un mesaj pe blogul său, după moartea lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice.

Iliescu a explicat, chiar la începutul mesajului, că deciziile luate de URSS, sub conducerea lui Mihail Gorbaciov, au schimbat relaţiile internaţionale atât în bine, cât şi în rău.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Mihail Gorbaciov
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close