Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alexandru Arşinel, acuze dincolo de moarte: "Este inuman şi nedrept să ataci cu asemenea vehemenţă un om bolnav"

Alexandru Arşinel, acuze dincolo de moarte: "Este inuman şi nedrept să ataci cu asemenea vehemenţă un om bolnav"

Alexandru Arşinel a murit în această seară. Actorul avea 83 de ani şi a fost de mai multe ori la limita dintre viață și moarte.

Alexandru Arşinel, acuze dincolo de moarte: "Este inuman şi nedrept să ataci cu asemenea vehemenţă un om bolnav"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    29 Sep 2022   •   20:11

Alexandru Arşinel era internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat.

"Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI", informa, pe 20 septembrie, unitatea medicală.

Actorul a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni.

Mihaela Bîrzilă, realizator Antena 3, a vorbit cu maestrul Alexandru Arșinel de mai multe ori în ultimii ani, după intervențiile grele pe care le-a suferit. "A fost de mai multe ori la limita dintre viață și moarte", a spus Mihaela Bîrzilă, joi seară, în direct la emisiunea "În faţa naţiunii".

A murit Alexandru Arşinel. Marele actor român avea 83 de ani

"A suferit intervenții foarte grele. Ultima oară când am vorbit suferise o intervenție pentru montarea unui stent la inimă", a mai spus ea.

"Alexandru Arșinel, cu toate bolile pe care le avea, avea grijă foarte mare de soția lui. Și îmi povestea că s-au retras la un moment dat la casa din Sinaia, în perioada pandemiei, tocmai pentru a nu-i fi pusă viața în pericol. Am în acest moment în mână cartea lui Alexandru Arșinel. "Şi a fost mâna lui Dumnezeu..." este titlul acestei cărți, iar la pagina 59 povestește calvarul prin care a trecut după transplantul pe care l-a suferit", a spus realizatorul Antena 3.

Alexandru Arşinel: "M-a revoltat afirmația ordinară cum că aceia care au peste 70 de ani nu au dreptul la transplant. Deci la viață. Am muncit dintotdeauna foarte mult. Am câștigat bine și din munca mea mi-am plătit și taxele, și impozitele, și contribuțiile, și consultațiile, tratamentele și medicamentele. M-a îngrozit mereu ideea că s-ar putea spune că nu-mi fac datoria față de societatea în care trăim cu toții".

"Nu este obligatoriu să fii iubit de toată lumea, dar poți să fii respectat, apreciat sau poți să le fii oamenilor indiferent. Dar să meargă până acolo încât să mi se dorească moartea copiilor, să fiu blestemat? Este ceva de necrezut și de neconceput pentru oricine. Este inuman și nedrept să ataci cu asemenea vehemenţă și agresivitate un om bolnav, aflat în convalescență, căruia îi trebuia doar liniște, căruia stresul și supărările îi erau cu desăvârșire interzise. Ei m-au atacat încă de atunci, când nici nu mă puteam da jos din pat".

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close