Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Cătălin Drulă: ”Avem cea mai bună execuție pe fonduri europene din istorie: 2,7 miliarde lei pe autostrăzi și căi ferate”

Cătălin Drulă: ”Avem cea mai bună execuție pe fonduri europene din istorie: 2,7 miliarde lei pe autostrăzi și căi ferate”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat în emisiunea ”În Fața Națiunii” de la Antena 3 că România are cea mai bună execuție pe fonduri europene la transporturi din istorie, până la jumătatea anului.

Cătălin Drulă: ”Avem cea mai bună execuție pe fonduri europene din istorie: 2,7 miliarde lei pe autostrăzi și căi ferate”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    30 Iun 2021   •   20:19

Ministrul Transporturilor a fost întrebat de ce în acești 30 de ani în România nu au fost finalizate drumurile și autostrăzile promise și care crede el că este problema.

”Cred că ritmul de construcție este problema. Avem aproape 1.000 km de autostradă în operare, dar au venit mult prea încet. Au venit mult prea încet din diferite motive. Poate la început a fost lipsa banilor, în anii '90, dar odată ce am avut fondurile europene a fost vorba de proasta gestionare a acestor proiecte.

Un proiect ajunge de la concept la realizarea practică în niște etape: proiectarea tehnică, obținerea terenurilor, contractarea construcției, urmărirea etapelor construcției și livrarea. Dacă le faci bine, se livrează la timp”, a spus Cătălin Drulă.

Acesta spune că, deși lucrurile au mers prost în trecut, acum avem cea mai bună execuţie pe fonduri europene din istorie.

”Au mers lucrurile prost în trecut, dar ce pot spune este că astăzi avem cea mai bună execuţie pe fonduri europene din istorie. Avem 2,7 miliarde lei pe autostrăzi şi căi ferate. Prin comparaţie, anul trecut am avut 2 miliarde, iar 2018 suma era de 700 de milioane.

Vrem să ajungem la 8 miliarde de lei până la finalul anului, şi sunt optimist că ajungem, pentru că şantierele merg în plin, fie că vorbim de Craiova - Piteşti, de şantierele de cale ferată din Transilvania, de A10, autostrada Sebeş-Turda, care se va finaliza în sfârşit în acest an”, a mai declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close