Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Emmanuel Macron, interviu exclusiv CNN: "Democrațiile occidentale trec acum printr-o criză periculoasă"

Emmanuel Macron, interviu exclusiv CNN: "Democrațiile occidentale trec acum printr-o criză periculoasă"

"Democrațiile occidentale trec acum printr-o criză periculoasă", consideră Emmanuel Macron, preşedintele Franţei. Iată ce soluţii propune pentru a opri o destabilizare a societăților.

de Claudia Popovici    |    22 Sep 2022   •   20:02

Într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului Jake Tapper de la CNN, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a vorbit despre soluțiile  pentru a opri o destabilizare a societăților.

"Eu cred că avem o criză a democrațiilor, a aceea ce numesc democraţii liberale. Să fie clar asta. De ce?

În primul rând pentru că fiind societăți deschise şi democraţii cooperante asta înseamnă presiune asupra cetățenilor şi îi poate destabiliza.

De aceea trebuie să articulăm respectul pentru dorinţa oamenilor, a clasei de mijloc şi progresul făcut de democrațiile noastre care au acceptat alte culturi, fiind deschise şi cooperante.

Este o chestiune de echilibru. E clar că în ultimii ani am avut o presiune crescândă în societățile noastre.

Suntem în punctul în care în diferite ţări există o criză a claselor mijlocii. Sunt slăbite de toate aceste destabilizări.

Apoi cred că reţelele sociale sunt foarte importante în asta. Cea mai bună cale este cooperarea.

În pandemie, mulțumită platformelor sociale şi a cooperării am ost total transparenți, am schimbat mult informații şi date, cred că am accelerat modul de a ne adapta", a spus Emanuel Macron, preşedintele Franţei pentru CNN. 

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron
Parteneri
Cele cinci locuri din lume unde oamenii pot trăi 100 de ani
x close