Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Gabriela Firea: "Bătaia nu este ruptă din rai" | Soluţii pentru victimele violenței domestice

Gabriela Firea: "Bătaia nu este ruptă din rai" | Soluţii pentru victimele violenței domestice

12 femei au murit în urma violenței domestice în primele trei luni ale acestui an. În aceeași perioadă au fost emise aproape 7.000 de ordine de protecție. Asta în timp ce pe întreaga durată a anului trecut, 69 de femei au decedat ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

Gabriela Firea: "Bătaia nu este ruptă din rai" | Soluţii pentru victimele violenței domestice
Sursa foto: Gabriela Firea/ Facebook
de Silvia Preda    |    03 Aug 2022   •   19:50

Există în acest moment un program al ministerului Familei, Venus, în care se regăsesc 42 de locuinţe protejate pentru femeile care simt că viaţa lor este pusă în pericol, anunţă ministrul Gabriela Firea.

În primele 6 luni ale acestui an au fost primite peste 2.000 apeluri la telefonul programului. 1.000 dintre acestea au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori.

"În România, foarte puține persoane conștientizează faptul că bătaia nu este ruptă din rai. Nici în ceea ce privește relația de cuplu și nici în ceea ce privește relația părinte-copil. Încă, și trebuie să fim onești și să recunoaștem, sunt foarte multe persoane, incredibil de multe persoane, care consideră că bătaia, deci violența sau abuzul emoțional, nu pot fi sancționate de către lege și nu pot fi sancționate de către autorități", a spus ministrul Gabriela Firea, miercuri, la Antena 3.

"De câte ori am ocazia încerc să conștientizez prin posibilitățile pe care le am și prin colegii mei, bineînțeles, să le transmitem copiilor, tinerilor, adulților din întreaga țară să sesizeze atunci când află că o femeie este victimă".

Gabriela Firea: "Anul trecut au murit 69 de femei în România în urma bătăilor crunte"

"Anul acesta au murit aproape 20. Câte decese vrem să se întâmple în România din cauza violențelor domestice ca să conștientizăm?

Vreau să subliniez că lucrăm cu Ministerul de Interne, cu domnul ministru Bode, pentru introducerea și la noi a proiectului brățărilor electronice pentru agresori, care vor fi monitorizați de către poliția din județe să stea la o distanță legală, la o distanță suficient de sigură, de femeia agresată, astfel încât de la bătăile crunte să nu se ajungă la bătăi cauzatoare de moarte. La fel în cazul copiilor", a mai spus ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea violenta domestica
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close