Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Jaf, răzbunare sau atac la comandă | Noi detalii din ancheta crimei lui Adrian Kreiner

Jaf, răzbunare sau atac la comandă | Noi detalii din ancheta crimei lui Adrian Kreiner

Jaf, răzbunare sau atac la comandă, sunt cele trei ipoteze aflate în mâinile anchetatorilor în cazul asasinării omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner. O persoană a fost reținută azi de poliție.

de Andreea Borboros    |    15 Noi 2023   •   21:47

Mascații au descins, astăzi, la una din locuințele unde anchetatorii au bănuiala că s-ar fi ascuns suspectul, identificat cu ajutorul probelor ADN. Vorbim de o locație din Timișoara, unde locuiește inclusiv bărbatul care astăzi a fost adus în fața anchetatorilor, la Inspectoratul Județean de Poliție din Sibiu.

Ei bine, care sunt legăturile dintre persoana apropiată suspectului și acesta din urmă? Anchetatorii au descoperit pe camerele de supraveghere amplasate într-un mall din Sibiu, faptul că în urmă cu o zi, bărbatul ridicat, astăzi, de la Timișoara a fost surprins alături de suspectul care a fost identificat cu ajutorul ADN-ului.

Așadar, acum anchetatorii practic încearcă să verifice dacă nu cumva și această persoană face parte din cercul de suspecţi sau face parte din rețeaua care a acționat în urmă cu 10 zile în casa omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner.

Citeşte şi: El este bărbatul dus la audieri în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu. A mai fost implicat în infracțiuni

Se verifică foarte multe piste, se fac foarte multe percheziții, iar dacă până acum, autoritățile anunțau în mod public faptul că nu au fost făcute percheziții sau descinderi, de această dată lucrurile sunt extrem de clare.

Avem imagini în exclusivitate cu momentul în care mascații pătrund în apartamentul unde ar fi petrecut suspectul, identificat de altfel cu ADN. Acesta a venit în România în urmă cu o lună. A fost plecat în Belgia, acolo unde se pare că ar fi fost implicat în mai multe dosare în ceea ce privește spargerile din magazinele din străinătate. 

Cine este Adrian Kreiner. Care a fost miza uciderii sale

Adrian Kreiner s-a născut pe 18 martie 1973 în Sibiu, sub numele de Mercurean. În anii '90 a emigrat în Austria, s-a căsătorit și a luat numele soției. În 1997 a renunțat la cetățenia română pentru a o dobândi pe cea austriacă. A revenit în România la începutul anilor 2000.

Adrian Kreiner are o fiică, Vanesa, în vârstă de 23 de ani. Crescută de mamă în Austria, fiica s-a mutat în ultima vreme în România, unde urma să preia din afacerile tatălui. Bărbatul era asociat în cinci firme în România, alături de oameni de afaceri austrieci și români. Cea mai importantă companie pe care o administra este colosul Mat EC, pus pe picioare în 2005.

Societatea produce piese pentru industria auto, energie solară și în 2019 depășise cifra de afaceri de 100 de milioane de euro. Cea care îi stă lotul lui Kreiner, de 18 ani, Adriana Viliginschi, este și ea asociată în alte două firme care au ca obiect principal de activitate agricultura și prin care Kreiner, lansase o criptomonedă.

Pe 6 noiembrie, la ora 2:30 trei persoane mascate au intrat în casa omului de afaceri, situată pe aceeași stradă și la câteva sute de metri de reședință a președintelui Klaus Iohannis.

Adrian Kreiner a fost legat de mâini și de picioare și bătut. Și de aici se nasc trei ipoteze pe care merg acum și anchetatorii. La prima vedere, mobilul crimei pare a fi jaful.

Din casă cei trei indivizi au plecat cu mai multe ceasuri scumpe, spun tot procurorii, fără a preciza valoarea acestora. În locuință mai erau fiica și iubita lui Kreiner. Cea din urmă dormea la momentul atacului, spun procurorii în primul comunicat, iar fiica a fost bruscată și amenințată cu arma de către unul dintre atacatori, sub privirile afaceristului, pentru a le arăta locul în care sunt ascunși banii, dar niciuna nu a fost rănită.

Atacul l-a vizat direct și exclusiv pe Adrian Kreiner. Potrivit unor surse, cei trei indivizi nu au stat foarte mult în imobil, cel mult 40 de minute. Au intrat, l-au bătut, au răvășit casa, au luat câteva ceasuri și au plecat la ora 2:58. Erau deja fugiți atunci când fiica lui Krainer a sunat la 112.

Una dintre camerele de supraveghere din oraș i-a surprins mergând pe jos, cu cagule pe față, la mică distanță de locul atacului. Tâlharii au acționat profesionist, nu au folosit mașină ca să nu poată fi identificați, nu au vorbit între ei în casă, au purtat mănuși, cagule și au transmis un mesaj clar. Adrian Krainer a fost lăsat inconștient în casă și a murit apoi pe patul de spital.

×
Subiecte în articol: Adrian Kreiner barbat ucis criminali Sibiu
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close