Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, despre criza gunoaielor: „Nu putem pune în pericol viața micuților pentru niște ifose”

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, despre criza gunoaielor: „Nu putem pune în pericol viața micuților pentru niște ifose”

Doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, a spus că nu i se pare normal ca viața copiilor să fie pusă în pericol „pentru niște ifose”, făcând referire la criza gunoaielor din Sectorul 1.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, despre criza gunoaielor: „Nu putem pune în pericol viața micuților pentru niște ifose”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    04 Iun 2021   •   20:03

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală a vorbit la emisiunea „În fața națiunii”, de la Antena 3, despre criza gunoaielor din Sectorul 1 și despre faptul că gunoiul din spital nu a mai fost ridicat de duminică.

„Într-adevăr, de duminică nu s-au mai ridicat gunoaiele din incinta Spitalului Grigore Alexandrescu. Începând de ieri, am pornit o campanie să vedem ce se poate face.

Din păcate, cei de la Romprest nu au dorit să vorbească cu noi și să ne explice care este situația, spunându-ne că primăria a închis două gropi de gunoi și că nu li s-au plătit facturile. Noi le-am comunicat că e foarte puțin important, pentru noi ca spital, circuitul acestor facturi și că nu ne interesează cine, ce, cum plătește. Important este că există un contract și că noi nu putem sta fără să fie ridicate aceste gunoaie.

Este vorba, în primul rând, despre gunoaiele noninfecțioase, deci nu luăm în calcul gunoaiele infecțioase care sunt în sarcina spitalului și care sunt ridicate în fiecare zi. Este vorba de gunoiul menajer, care la noi este sortat în mod normal, dar în momentul ăsta nu mai poate fi făcută această sortare, pentru că de duminică nu s-au mai ridicat gunoaiele.

„Nu putem pune în pericol viața micuților pacienți pentru niște ifose”

În extremă urgență am primit acordul Ministerului Sănătății, care a reacționat prompt la solicitarea noastră și o să facem, cu ajutorul domnului prefect, un contract separat de ridicare a gunoaielor pentru că nu putem pune în pericol viața micuților pacienți pentru niște ifose. Trebuie ridicate aceste gunoaie.

Gunoiul atrage șobolani mai mari decât pisicile. (...) Ei nu sunt în curtea spitalului, dar noi suntem foarte aproape de tronsoanele de metrou și gunoaiele, peste tot în lume, atrag rozătoarele. Noi facem deratizare în fiecare săptămână, dar la un moment dat nu mai poți să faci față. Aceste gunoaie trebuie strânse.

Trebuie să înțelegem că infecțiile nozocomiale se bazează pe germeni care sunt aduși de afară, pentru că spitalul nu este fabrică de germeni. Toți germenii care ajung în spitale vin de afară și ei devin puternici din cauza tratamentelor cu antibiotic care se administrează în cadrul spitalului.Devin rezistenți, de aceea sunt atât de periculoși”, a declarat managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, doctorul Alexandru Ulici.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close