Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Operație incredibilă în Israel: Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani, rănit după un accident cumplit

Operație incredibilă în Israel: Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani, rănit după un accident cumplit

O intervenție chirurgicală complicată a fost finalizată cu succes de medicii israelieni. Aceștia au reușit să reatașeze capul unui băiat de 12 ani, care suferea de un tip de leziune rar întâlnită la adulți, cu atât mai mult la copii.

de Claudia Popovici    |    13 Iul 2023   •   22:13

Chirurgii Centrului Medical Hadassah au reatașat capul unui băiat de gât, după un accident grav în care a fost lovit de o mașină în timp ce mergea cu bicicleta.

Suleiman Hasan, de origine palestinian din CisIordania, a fost transportat cu avionul la unitatea de traumatologie a Spitalului Hadassah Ein Karem, unde s-a stabilit că ligamentele care țineau baza posterioară a craniului au fost grav afectate şi s-au desprins de vertebrele superioare ale coloanei vertebrale.

Luxația bilaterală a articulației atlanto-occipitală este cunoscută în mod obișnuit ca decapitate internă sau ortopedică. Leziunea este foarte rară la adulți și cu atât mai mult la copii.

Hasan a fost externat recent cu o atelă cervicală și va continua să fie atent monitorizat de personalul medical. Un raport al Spitalului de Copii din Philadelphia din 2003 arată că, dintre cei 2006 pacienți care au fost tratați pentru leziuni ale măduvei spinării între 1983 și 2003, doar 16 au suferit de luxație articulației occipitale. Rata de supraviețuire a celor care suferă de decapitare internă este scăzută. În cele mai multe cazuri, o asemenea afecțiune poate duce şi la deces.

×
Subiecte în articol: Israel medici operatie copil
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close