Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Se amplifică scandalul România-Ucraina. Ce se întâmplă acum pe canalul Bâstroe

Se amplifică scandalul România-Ucraina. Ce se întâmplă acum pe canalul Bâstroe

O întâlnire la nivel de miniştri ai mediului din România şi Ucraina pe tema Bâstroe ar putea avea loc în curând.

Se amplifică scandalul România-Ucraina. Ce se întâmplă acum pe canalul Bâstroe
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2023   •   20:49

Ministerul de Externe a transmis, pentru News.ro, că partea ucraineană a propus organizarea acestei întrevederi, iar Bucureştiul a fost de acord şi ar vrea ca ea să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

Între timp, Guvernul României aşteaptă deja de cinci zile aprobarea Kievului pentru a măsura adâncimea Canalului Bâstroe. Numai această investigaţie ar putea clarifica ce s-a întâmplat, de fapt, acolo.

Ministerul român al Apărării nu exclude posibilitatea unei şedinţe CSAT pe tema Bâstroe.

Citiţi şi: Comisia Europeană verifică Bâstroe! Echipele sunt deja pe teren. Adina Vălean: "Rolul cel mai important este al Comisiei Dunării"

Şi Comisia Europeană vrea să trimită o echipă pentru pe Canalul Bâstroe. Iar concluziile ar urma să fie gata în maximum 10 zile.

Autorităţile române susţin că nu au fost notificate cu privire la nicio adâncire a canalului.

Totuşi, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, chiar şeful portului ucrainean Ismail a recunoscut că Bâstroe a fost adâncit până la şapte metri pe unele porţiuni şi opt metri pe altele.

Experţii avertizează că o modificare a debitelor de apă în Delta Dunării pot avea efecte foarte grave asupra vegetaţiei şi habitatului animalelor.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close