Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Sorin Grindeanu, despre alianța PSD-PNL: ”E greu să treci peste ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”

Sorin Grindeanu, despre alianța PSD-PNL: ”E greu să treci peste ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a vorbit la Antena 3 despre alianța cu PNL și a spus că este dificil să treacă peste rivalitatea și peste tot ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani între PSD și PNL.

Sorin Grindeanu, despre alianța PSD-PNL: ”E greu să treci peste ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    30 Noi 2021   •   22:34

”Dacă vă uitaţi în acordul politic, o să vedeţi că am lăsat libertate organizaţiilor judeţene, nu s-a impus o anumită alianţă, să se rupă cele existente şi să se întâmple alianţe PSD – PNL în judeţ. Nu, am lăsat lucrurile să se ducă în jos şi să ia deciziile organizaţiile judeţene şi cred că e decizia corectă pentru că până la urmă vorbim de cele mai mari partide din România, PSD şi PNL, care în principiu, sigur, dacă considerăm la PNL acuma şi fostul PDL, PD, că s-au unit, în principiu au avut bătălii politice, cel puţin în ultimii 20 de ani şi o rivalitate pe care o ştie toată lumea.

(...) E greu să treci cu totul peste ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, dar de aceea, acesta a fost motivul pentru care am lăsat libertatea fiecărei organizaţii să decidă dacă se întâmplă sau nu alianţe politice la nivel judeţean.

(...) Am condus negocieri legate de programul de guvernare. Nu au fost simple şi nici nu era normal să fie simple. Vorbim de partide care unul se află în partea de centru-stânga a eşicherului politic, celălalt în partea dreaptă. E normal, doctrinar, să avem puncte de vedere diferite pe anumite domenii. De exemplu, la transporturi nu prea există lucruri de doctrină că ştim un lucru, trebuie să facem infrastructură. Dar pe ceea ce înseamnă social, normal că au fost dezbateri destul de lungi. Pe ceea ce înseamnă partea financiară, de asemenea, au fost dezbateri lungi. Aceste dezbateri au durat cam două săptămâni, dar până la urmă important e că aşa, cu deschidere din partea ambelor părţi, s-a  ajuns la acest program de guvernare”, a declarat Grindeanu.

”Nu am fost tot timpul convins că e soluţia corectă”

Prim-vicepreședintele PSD a spus că susținătorii partidului și-ar fi dorit un guvern monocolor, condus de social-democrați, însă rezultatele alegerilor de anul trecut nu au putut duce la acest lucru, pentru că niciunul dintre partide nu a obținut 51% din electorat.

”Nu neapărat de trădare e vorba. Nu doar eu, ci şi ceilalţi colegi de-ai mei… Sigur că votanţii PSD, militanţii PSD şi-ar fi dorit să avem guvern PSD şi atât, să nu depindem de nimeni. Alegerile de anul trecut ne-au dus, e adevărat, pe primul loc, dar nu ne-au dus să formăm singuri un guvern, rezultatul lor, şi atunci s-a făcut acest compromis, dacă vreţi.

(...) Nu am fost tot timpul convins că e soluţia corectă. Tot timpul va rămâne un semn de întrebare, dar atâta timp cât am discutat, nu doar conducerea restrânsă, ci şi în Consiliul Politic Naţional, unde sunt aproape 80 de colegi care conduc Consilii Judeţene, preşedinţi de filiale, primarii de reşedinţe, din discuţii a reieşit că e mai bună soluţia de a intra şi suntem determinaţi să vrem să facem treabă. Acuma eu sper ca seriozitatea să fie şi de partea cealaltă şi nu am motive, până acuma, să spun că nu e aşa”, a mai spus Sorin Grindeanu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close