Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Valeriu Gheorghiţă: Există motive de îngrijorare legate de tulpina Delta. Se răspândeşte cu precădere în rândul tinerilor nevaccinați

Valeriu Gheorghiţă: Există motive de îngrijorare legate de tulpina Delta. Se răspândeşte cu precădere în rândul tinerilor nevaccinați

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19 a oferit detalii despre gradul de transmitere a tulpinii Delta. Vaccinarea reducere transmiterea. Este o realitate, spune medicul.

Valeriu Gheorghiţă: Există motive de îngrijorare legate de tulpina Delta. Se răspândeşte cu precădere în rândul tinerilor nevaccinați
de Claudia Popovici    |    24 Iun 2021   •   19:47

Medicul Valeriu Gheorghiţă a reiterat importanța vaccinării ca fiind soluția care ne va ajuta să facem faţă posibilelor variante de coronavirus. Mai mult, el a atras atenţia că varianta Delta prezentă deja în România, are un grad de transmitere mai mare faţă de celelalte variante.

„Tulpina Delta este adaptată dintre toate cele patru variante virale de îngrijorare, așa cum sunt ele clasificate de OMS. Faptul că se transmite mult mai repede cu circa 60% mai mult față de tulpină Alfa britanică care la rândul ei era cu 50% mai contagioasă, mai ușor transmisibilă decât turbină inițială descoperită în Wuhan arată ca acest virus se răspândește cu ușurință în rândul populației și cu precădere în rândul celor nevaccinați care nu au imunitate în momentul de față.

Tocmai de aceea, în momentul în care aceasta tulpină generează un număr mult mai mare de cazuri și, în mod natural rata bazală de reproducere a cazurilor dacă pentru tulpină inițial era de 2,5, pentru tulpina Deta se estimează în jur de 4,5, ceea ce înseamnă că o persoană pozitivă poate să genereze alte patru sau cinci cazuri secundare în urma contactului", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

În acest moment, în România sunt 44 de cazuri Delta

În acest moment în România sunt 1.628 de cazuri cu infectări cu cele patru tulpini COVID care provoacă îngrijorare din care: 1.553 de cazuri Alfa, 11 cazuri Beta, 20 cazuri Gama şi 44 de cazuri Delta.

„În condițiile în care populația se vaccinează practic avem soluție pentru a preveni răspândirea acestei infecții. Ne îngrijorăm însă dacă avem multe persoane care nu au niciun fel de imunitate împotriva acestei infecții.

Vaccinarea reducere transmiterea. Este o realitate. Chiar și cei care fac infecție după SARS-CoV-2 după prima doză, sunt date publicate într-un  jurnal de prestigiu de cea mai mare credibilitate, care arată că persoanele care au fost vaccinate cu o doză și care au fost avut infecția la mai mult de două săptămâni de la administrarea primei doze au transmis cu 50% infecția la contacţi, față de cei care au făcut infecția și nu erau vaccinaţi", a subliniat medicul Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dr. Valeriu Gheorghiță
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close