Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Creștere alarmantă a cazurilor COVID-19 la elevi. De zece ori mai multe decât la debutul anului școlar

Creștere alarmantă a cazurilor COVID-19 la elevi. De zece ori mai multe decât la debutul anului școlar

Avem o creștere alarmantă a cazurilor noi de COVID-19 în rândul elevilor. La trei săptămâni de la deschiderea școlilor se înregistrează în rândul tinerilor 1500 de cazuri zilnice la nivel național, în timp ce la începutul anului școlar erau înregistrate doar 100 de cazuri pe zi la această categorie.

Creștere alarmantă a cazurilor COVID-19 la elevi. De zece ori mai multe decât la debutul anului școlar
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   19:18

Pe data de 13 septembrie, la debutul anului școlar, numărul cazurilor pozitive era de 96 pentru copiii de până la 9 ani, respectiv 125 pentru elevii între 10 și 19 ani. Se observă o creștere ușoară în următoarele zile, iar numărul de noi cazuri de îmbolnăvire ajunge pe 18 septembrie la 236 la categoria de vârstă 0-9 ani și 487 pentru adolescenți.

Pe 25 septembrie numărul îmbolnăvirilor se dublează față de săptămâna precedentă. A urmat apoi o scădere ușoară, iar ieri s-au înregistrat peste 550 de cazuri la copii și peste 1.500 la categoria de vârstă 10-19 ani. Sunt cele mai multe cazuri apărute în rândul elevilor de la debutul anului școlar și până acum.

Școlile rămân deschise chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori

Școlile rămân deschise chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori. Vor fi mai multe controale pentru respectarea măsurilor sanitare.

Ministrul Educației a anunțat, referitor la scenariile de functionare a școlilor, că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

Grupul a mai decis adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

„După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, transmite Sorin Cîmpeanu.

 

×
Subiecte în articol: elevi COVID-19 cazuri
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close