Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministerul Finanţelor oferă dobânzi mai bune donatorilor de sânge care vor să investească în titluri de stat Fidelis

Ministerul Finanţelor oferă dobânzi mai bune donatorilor de sânge care vor să investească în titluri de stat Fidelis

Ministerul Finanţelor oferă dobânzi mai bune donatorilor de sânge care vor să învestească în titluri de stat. Totul în cadrul unei campanii de donare de sânge.

Ministerul Finanţelor oferă dobânzi mai bune donatorilor de sânge care vor să investească în titluri de stat Fidelis
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   19:52

Încă de la primele ore ale dimineţii, holurile de la Ministerul de Finanţe, acolo unde a fost organizată o caravană de donare de sânge, s-au umplut de doritorii care vor să investească în titlurile de stat Fidelis.

Cei mai mulţi dintre ei spun că au mai donat sânge, doar că e prima dată când investesc în titluri de stat. Aşteaptă, însă, un câştig pe măsură.

Românii care au donat sânge beneficiază, în primul rând, de o dobândă bonus, însă doar la titlurile de stat în lei. De exemplu, la o investiţie de 5.000 de lei, o persoană primeşte în plus, după un an, 355 de lei.

Campania oferă oportunităţi de investiţie financiară, dar îşi propune şi să stimuleze donarea de sânge, având în vedere că e nevoie constant de donatori la noi în ţară.

Câștigurile din titluri de stat sunt neimpozabile, în timp ce câștigurile din dobânzile bancare se impozitează cu 10%. Peste 18 miliarde de lei au fost subscrise până acum. Un record, spun organizatorii, care se aşteaptă ca pana la finalul anului suma să ajungă la 20 de miliarde de lei.

Titlurile pot fi cumpărate prin intermediul băncilor partenere și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate pe bursa românească. După ce se încheie perioada de subscriere – pe 15 decembrie, titlurile FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close