Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce spun francezii care călătoresc prin lume cu căruța trasă de măgar, despre România: "Nu ne facem griji de nimic"

Ce spun francezii care călătoresc prin lume cu căruța trasă de măgar, despre România: "Nu ne facem griji de nimic"

Echipa Antena 3 CNN s-a întâlnit cu familia de francezi care a decis să călătorească prin lume cu căruța trasă de măgar, pentru a ajunge în Palestina.

de Ioana Mircea    |    09 Iun 2023   •   19:23

O familie cu patru copii a plecat din Franţa în urmă cu doi ani, dorind să ajungă în Palestina. Încă sunt pe drum şi abia au intrat în România. Călătoria lor durează atât de mult pentru că au ales să o facă într-o căruţă trasă de un măgar.

O echipă Antena3 CNN i-a întâlnit de-a lungul Dunării, acolo unde au fost primiți cu ospitalitate de localnici

Yousuf şi Matilde au 39 de ani, iar în urmă cu doi ani au părăsit Franţa în aventura vieții lor. Împreună cu cei patru copii, o căruţa trasă de un măgar şi doi câini de pază. Şi-au propus să ajungă în Palestina, ţara natală a lui Yousuf.

"În România, suntem foarte fericiți, în siguranță. Nu ne facem griji de nimic pentru că oamenii sunt minunați, ţara este una foarte frumoasă. Este foarte bine. Mergem în România fără probleme, dacă nu avem mâncare suntem siguri că o să găsim, nu avem apă sau unde să dormim, la fel, suntem siguri că vom găsi. Este cea mai frumoasă bucată de drum din ultimii doi ani".", a spus Yousuf, despre țara noastră.

Citește și: O familie din Franţa a ajuns în România cu o căruţă trasă de măgar, după doi ani de la începutul unei călătorii către Palestina

×
Subiecte în articol: România francezi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close