Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Marile speranţe regăsite acasă: Elvis, şoferul care a dat un regat pe Buzău

Marile speranţe regăsite acasă: Elvis, şoferul care a dat un regat pe Buzău

Pandemia și restricțiile impuse peste tot în lume au adus acasă peste un milion de români pe care statul nu îi mai găsește acum în nicio statistică. I-am căutat noi şi am vorbit cu ei. Unii au deschis aici afaceri, alții au început să lucreze în IT, transporturi sau panificație. Elvis, este șoferul care a dat un regat pe Buzău.

Marile speranţe regăsite acasă: Elvis, şoferul care a dat un regat pe Buzău
14 Mai 2021   •   19:09

A plimbat mii de oameni pe străzile din Londra, dar drumurile l-au adus tot în România. Pe Elvis l-am găsit într-o dimineață de aprilie la capătul liniei 7 din Buzău. Este linia care traversează orașul de la un capăt la altul și numărul care i-a marcat viața.

În urmă cu șapte ani părăsea România pentru o viață mai bună în inima Marii Britanii, Londra. S-a angajat ca șofer pe camion pentru o firmă. Câteva luni mai târziu devenea șofer pe autobuzele companiei de transport din Londra.

„Am făcut o perioadă de training de două săptămâni, să învăț rutele pentru că nu se merge cu GPS", spune Elvis.

Au urmat ani în care nu i-a fost ușor și în care a plimbat cu autobuzul pe străzile capitalei Regatului Unit de la măturători și până la directori de multinaționale.

A știut să își trateze cu respect și clientul bogat și clientul sărac. A învățat străzile orașului precum liniile din palmă, dar drumurile au purtat tot acasă.

„Dorul de casă te macină zi de zi, mai ales având doi copii. Vroiam să mă întorc mai de mult", a mai spus Elvis.

O viață de șofer care l-a adus vrând nevrând la răscruce.

„Eram cu soția la cumpărături în concediu (n.r România) și în luna august l-am văzut pe domnul director de la transport, de la autobuze și m-am dus la el", a mai spus Elvis.

O speranță ce a devenit rapid realitate. Întors la Londra, Elvis și-a făcut bagajul și a plecat acasă.

S-a întors acolo unde este cel mai bine, lângă prieteni și familie, nu pentru bani. Cei aproape 20.000 de lei pe care câștiga acolo într-o lună sunt bani pe care nu îi va avea niciodată în România, dar nu pentru asta revenit, ci pentru dragostea familiei, pentru prieteni și o Românie care are nevoie de fiecare dintre noi.

×
Subiecte în articol: Buzau Elvis sofer
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close