Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, despre criza energetică: "De teama unui război piețele au reacţionat, iar preţurile s-au dus în sus". Ce ne aşteaptă în perioada următoare

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, despre criza energetică: "De teama unui război piețele au reacţionat, iar preţurile s-au dus în sus". Ce ne aşteaptă în perioada următoare

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a explicat care ar fi cauza creșterii preţurilor la energie şi carburant din ultima perioadă, dar şi ce soluţii am avea pentru ieșirea din criza energetică.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, despre criza energetică: "De teama unui război piețele au reacţionat, iar preţurile s-au dus în sus". Ce ne aşteaptă în perioada următoare
de Claudia Popovici    |    14 Feb 2022   •   19:11

Nu e zi fără o scumpire a carburanților. Cresc preţurile la pompă şi vor creşte şi mai mult. Preţul barilului de petrol a ajuns la peste 96 de dolari. Dacă ne uităm în urmă şi luăm ultimii trei ani, niciodată nu am avut o cotaţie atât de ridicată.

În 2008 a fost un bum şi a fost înregistrată o cotație de peste 140 de dolari pe baril.

Dar, haideți să vedem ce s-a întâmplat de la începutul anului până acum. În ianuarie am avut un preţ pe baril de 78 de dolari.

A crescut constant, în fiecare zi şi avem astăzi un maxim de 96.08 dolari pe baril. Analiștii internaţionali spun că va depăși 100, chiar 120 de dolari. Toate aceste scumpiri se vor regăsi în buzunarele noastre.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a explicat ce riscă România în contentul în care conflictul dintre Ucraina şi Rusia se va înrăutății şi care ar fi soluția pentru ieșirea din acestă criză.

„Ca să înţelegem ce ne așteaptă ar trebui să pornim de la cauză. Din punctul meu de vedere cauza este legată de tensiunile generate de Vladimir Putin în Ucraina.

De teama unui război piețele au reacţionat iar preţurile s-au dus în sus. Din punctul meu de vedere, este foarte important ca lucrurile să se calmeze sau ţări importante ca Arabia Saudită să crească producția pentru a liniști piaţa în acest moment. 

În caz contrar depinde ce se va întâmpla în Ucraina, dacă va fi un război pe scară largă. Lucrurile depind mult de durata evenimentelor de acolo şi de reacția țărilor importante din punctul de vedere al producției de energie, adică țările din golf, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Irak, Qatar", a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei la News Hour with CNN de la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close