Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Câte ore pierd bucureștenii în trafic pentru cumpărăturile de Crăciun | Experiment Antena 3 CNN

Câte ore pierd bucureștenii în trafic pentru cumpărăturile de Crăciun | Experiment Antena 3 CNN

Luna cadourilor a devenit un calvar pentru bucureşteni. Spiritul sărbătorilor se pierde printre maşinile blocate pe marile bulevarde, iar sintagma "să fim mai buni" este înlocuită de claxoane şi înjurături.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   18:58

Nici transportul public nu reprezintă o scăpare pentru cei care vor să petreacă mai puţin timp între cumpărăturile pentru masa de Crăciun şi cadourile lăsate pe ultima sută de metri.

Au mai rămas doar patru zile în care oamenii își pot face cumpărăturile pentru Crăciun. În goana după Cadouri, bucureștenii ajung să petreacă ore întregi în trafic.

Echipa Antena 3 CNN a făcut un experimente pentru a vedea cât timp se pierde în trafic, în aceste zile. Startul a fost dat în cartierul Militari. Până la Piața Sudului durata traseului a fost de o oră și 40 de minute. 

În aceste zile, șoferii pot străbate cinci kilometrii chiar și în 35 de minute. În centrele comerciale este forfotă mare, iar găsirea unui loc de parcare pare a fi o misiune imposibilă. 

Citește și: Cadoul bizar oferit de un elev pentru profesoara sa, de Crăciun: "Din dulapul de curățenie al mamei"

Concluziile sunt foarte simple: diferența dintre timpul petrecut în trafic și cel petrecut în transportul public de suprafață este infimă. Ceea ce înseamnă că autoritățile mai au de lucru până ca transportul public să devină o alternativă reală pentru bucureșteni. 

Pe de altă parte, românii își doresc rapiditate și condiții bune de călătorie. Mulți oameni preferă confortul oferit de propria mașină, chiar dacă pierd mult timp în trafic. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close