Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Provocare de sărbători - Meniu monocromatic

Provocare de sărbători - Meniu monocromatic

O singură oră, o singură culoare și o masă completă. Unul dintre cei mai pasionați food bloggeri din România ne arată două rețete simple, perfecte pentru zilele din preajma sărbătorilor în care vrem ceva ușor, dar bun.

Provocare de sărbători - Meniu monocromatic
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    26 Dec 2020   •   15:45

Atât felul principal, cât și desertul se vor baza pe o singură culoare – roșul.

Alice Blagocin, food blogger: ”Vom începe cu supa cremă de roșii cu ardei copt”.

Ingrediente supă cremă de roșii:

- Patru roșii
- Trei ardei copți
- O ceapă medie
- Cinci căței de usturoi
- 175 ml suc de roșii
- 250 ml stoc de legume
- 175 ml smântână lichidă
- 175 ml lapte
- Condimente
- 60 g parmezan sau cheddar
- Roșii uscate.
 
Pentru început, Alice taie legumele în jumătate și le bagă la cuptor pentru ca supa să aibă o aromă mai intensă.

Între timp, se poate prepara panna cotta infuzată cu lime, cu piure de căpșuni și busuioc.

Rețete folosind ingrediente din aceeași culoare

Pentru desert vom aveam nevoie de 450 de mililitri de smântână pentru frișcă, 50 de grame de zahăr normal, zeama de la un lime, coaja rasă tot de la un lime, 10 grame de gelatină pe care le vom hidrata cu 100 de mililitri de apă rece, cam 8-10 căpșuni, câteva frunze de busoic, o lingură de zahăr brun și o lingură de esență de vanilie.

În primă fază, smântâna va ajunge împreună cu zahărul într-o oală, la foc mic.Tot acum vom pune și coaja de lime, pentru ca smântâna să se infuzeze și să ia aroma limeului. Smântâna va sta pe foc câteva minute până ajunge aproape de punctul de fierbere, dar fără a fierbe, până când nu mai simțim textura zahărului și s-a dizolvat complet.

Cât timp smântâna este pe foc, gelatina va fi pusă la hidratat.

Când zahărul s-a topit în totalitate, putem să oprim focul.

Alice Blagocin, food blogger: Vom vărsa o parte din smântâna pentru frișcă într-un bol, așteptăm să se răcească. Cât smântâna se răcește vom profita de faptul că ce a rămas în oală este încă călduț și vom turna gelatina hidratată peste. Se amestecă ușor cu telul până ce gelatina se topește complet.

Când gelatina s-a dizolvat putem să o turnăm peste smântâna care este deja răcită. Tot acum, că smântâna s-a răcit, turnăm și zeama de la lime. Este foarte important ca smântâna să nu fie caldă pentru că s-ar putea brânzi din cauza acidului din lămâie. Și turnăm tot acum și esențele.

După ce toate ingredientele s-au încorporat, amestecul trebuie turnat în forme.

Provocare de Crăciun - Meniu monocromatic

Alice Blagocin: ”Acum panna cotta va merge la rece, pentru aproximativ patru – cinci ore, cel mai indicat este să le lăsați peste noapte la frigider pentru a ajunge la consistența dorită”.

Toate cele trei ingrediente pentru piure - căpșunile, frunzele de busuioc și zahărul brun- vor ajunge în blender. Amestecul este apoi strecurat și apoi îl vom pune deasupra în pahare.

După 25 de minute (timp în care pregătiți desertul), putem să scoatem legumele din cuptor. După ce roșiile se răcesc, trebuie curățate, adăugate în blender cu restul legumelor și pasate.

Alice Blagocin, food blogger: Acum vom pune toate ingredientele într-o oală și le vom ține la foc mic, aproximativ 10 minute, până ce parmezanul se topește.

La sfârșit, supa poate fi decorată cu puțin parmezan, frunze de busuioc, roșii uscate și crutoane.

Alice Blagocin, food blogger: ”Se spune că prima dată, înainte de a mânca, gustăm cu ochii, de aceea am ales câteva elemente vizuale comune pentru rețetele de astăzi și anume: busuiocul, albul și roșul”.

Provocare de Crăciun - Meniu monocromatic

×
Subiecte în articol: Crăciun meniu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close