Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Eurostat: România, printre statele UE cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în trimestrul 2. Radu Tudor: ”Împrumuturile în avalanșă trebuie stopate”

Eurostat: România, printre statele UE cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în trimestrul 2. Radu Tudor: ”Împrumuturile în avalanșă trebuie stopate”

România se află printre statele UE cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în trimestrul 2, potrivit datelor Eurostat.

Eurostat: România, printre statele UE cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în trimestrul 2. Radu Tudor: ”Împrumuturile în avalanșă trebuie stopate”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2021   •   22:59

Realizatorul Antena 3 Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire cele mai noi date ale Oficiului European de Statistică (Eurostat) despre deficitul guvernamental al țărilor din Uniunea Europeană.

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul doi din 2021 la 6,9% din PIB în zona euro şi la 6,3% din PIB în Uniunea Europeană, iar România se află printre ţările cu cel mai ridicat nivel.

În perioada aprilie-iunie 2021, deficitele au rămas la un nivel ridicat, deşi au scăzut comparativ cu primul trimestru din 2021. Reducerea deficitului vine în urma unui nivel mai ridicat al PIB-ului, în timp ce cheltuielile şi veniturile au crescut comparativ cu primul trimestru din 2021, apreciază Eurostat. În trimestrul doi din 2021, aproape toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental, excepţiile fiind Danemarca şi Luxemburg.

„Aceste împrumuturi în avalanșă ale României trebuie stopate, acest deficiti trebuie să scadă. Următorul guvern trebuie să fie foarte atent cu ce se poate repara în mod obiectiv din ce ne-a afectat în timpul pandemiei și ce trebuie eliminat din toate subiectivismele politice care au existat în utimul an și jumătate la Palatul Victoria.”, a comentat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Eurostat România deficit PIB
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close