Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Klaus Iohannis, tur de forță în Europa. Patru mișcări ale președintelui, într-un timp foarte scurt

Klaus Iohannis, tur de forță în Europa. Patru mișcări ale președintelui, într-un timp foarte scurt

Președintele României, Klaus Iohannis, face un tur de forță în Europa, alături de foarte multe personalități europene și de șefi ai unor instituții extrem de relevante pentru situația pe care o traversăm din cauza invaziei din Ucraina.

Klaus Iohannis, tur de forță în Europa. Patru mișcări ale președintelui, într-un timp foarte scurt
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Iun 2022   •   22:32

Mâine, în Olanda, are loc o întâlnire foarte importantă între secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și premierul olandez Mark Rutte. Vor lua parte la această reuniune restrânsă premieri din alte patru state membre UE și NATO. La acest eveniment se vor discuta elemente ce privesc pregătirea Summit-ului NATO de la Madrid și reacția continentală față de războiul declanșat de Rusia.

După doar două zile de la întâlnirea din Olanda, joi vine în România președintele Franței, Emmanuel Macron. Klaus Iohannis îl va aștepta pe liderul francez la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu". Macron vine să viziteze trupele franceze, în condițiile în care Franța este națiune cadru pentru Grupul de Luptă al NATO dislocat în țara noastră.

Discuțiile dintre Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor avea loc la Kogălniceanu și de acolo cei doi șefi de stat vor pleca împreună pe calea aerului la Kiev.

La Kiev vor fi în același timp, alături de Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, premierul Italiei, Mario Draghi, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Iar a patra mișcare, într-un timp foarte scurt, pe care o face președintele: regele Filip al Belgiei vine în România pentru a se întâlni cu Klaus Iohannis.

"Și Belgia are o contribuție militară consistentă la Grupul de Luptă al NATO pe teritoriul României. Mărturisesc că nu am văzut o secvență atât de strânsă de întâlniri la nivel înalt, atât pe teritoriul României, cât și pe plan european care să facă România un pic mai relevantă", a subliniat Radu Tudor, în ediția de luni a emisiunii "Punctul de Întâlnire".

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close