Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Mărturiile pacienţilor de la UPU Floreasca, care așteaptă un loc în secţia ATI: ''Am luat acasă 40 pastile de Paracetamol, mi-am distrus stomacul!''

Mărturiile pacienţilor de la UPU Floreasca, care așteaptă un loc în secţia ATI: ''Am luat acasă 40 pastile de Paracetamol, mi-am distrus stomacul!''

Unul din cele mai complicate momente ale pandemiei este cel al așeptărilor și al presiunii imense care se întâmplă în spitale, în unitățile de Primiri Urgențe, în secțiile de ATI.

Mărturiile pacienţilor de la UPU Floreasca, care așteaptă un loc în secţia ATI: ''Am luat acasă 40 pastile de Paracetamol, mi-am distrus stomacul!''
de Andreea Cigolea    |    25 Mar 2021   •   21:49

Secţia de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca este plină de pacienţi care așteaptă un loc în secţia ATI.

Andreea Cigolea, realizatoarea emisiunii ''Sfat de Sănătate'' a stat de vorbă cu pacienții internați și infectați cu COVID-19, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Bucureşti.

''Fără mască mă sufoc. Am fost găsit pozitiv. Simptomele au început după două-trei zile. Tot tratamentul pe care l-am luat în perioada de izolare, nu mi-a folosit la nimic. Acum mi-a afectat plămânii. Medicul de familie mi-a dat tratamentul, cu Paracetamol, cu vitamine, cu sirop de tuse. Nu mai puteam să mă duc nici până la bucătărie că oboseam'', povesteşte un pacient.

Întrebat daca ştie cum s-a îmbolnăvit, bătrânul spune că ar fi luat cu virusul de la nepoțelul său.

''Un nepot de al meu de trei ani jumate a venit de la grădiniţă cu boala. Toată familia lui şi a noastră, a bunicilor. Tatăl lui şi mama sunt în spital. Am luat 30-40 de pastile de Paracetamol. Mi-am distrus stomacul'', mărturiseşte bătrânul.

Un alt pacient în vârstă de 47 de ani povesteşte cum a evcoluat boala în primele zile.

''Perioada grea a trecut. Primele 3-4 zile au fost foarte grele. Mă durea carnea, mă dureau oasele, nu puteam să stau pe nicio parte, nu puteam să fac nimic, nu puteam să mă odihnesc. Frică de tratament nu mi-a fost. Acum că sunt aici, mi-e teamă. Mi-a fost teamă să vin la spital. Aş vrea să mă tratez acasă dacă aş putea. Mă indispune, mă sperie ce văd aici. Nu aş putea să mă odihnesc şi să dorm'', mărturiseşte bărbatul.

Urmăriţi și alte mărturii impresionante în reportajul realizat de Andreea Cigolea şi Costin Bleotu.

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca marturii pacienti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close