Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Protest în fața termocentralei de la Mintia, închisă la miezul nopții: ”Am mai avut o speranță că acest guvern își revine”

Protest în fața termocentralei de la Mintia, închisă la miezul nopții: ”Am mai avut o speranță că acest guvern își revine”

Protest la termocentrala din Mintia. Personalul acestei termocentrale a fost amenințat cu concedierea în masă. Termocentrala are probleme financiare și sunt conducători care se gândesc să o închidă, înainte de a-și pune problema sorții pe care o vor avea cei care muncesc acolo.

Protest în fața termocentralei de la Mintia, închisă la miezul nopții: ”Am mai avut o speranță că acest guvern își revine”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    26 Iul 2021   •   22:45

UPDATE 23:50 ”De la ora 23 termocentrala a fost închisă, nu a mai rămas decât un singur om, și ăla adus de la termocentrala de la Paroșeni care nu prea cunoaște ce se întâmplă în termocentrala de la Mintia. Steaua de pe Mureș, așa se numea această termocentrală când a fost deschisă în 1969, pentru că era într-adevăr o stea. O mare unitate productivă care dădea energie țării și încă mai are capacitatea de a da 10% din energia electrică a României. Atât eu cât și colegii mei am tras nenumărate semnale de alarmă. Este o catastrofă. De mâine vor fi încă 1400 de șomeri în județul Hunedoara.”, a declarat deputatul PSD și vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii Ilie Tomac.

Peste 100 de energeticieni sunt la protest, ultimul schimb ieșit din Termocentrala Mintia. S-au aprins lumânări și s-au aplaudat energeticienii rămași până în ultima clipă.

„Îi îndemnăm pe deveni să vină alături de noi. Noi vom fi în mijlocul lor prin Asociația Hunedoara Suntem Noi și să milităm pentru găsirea unei alternative și a unor surse de încălzire a școlilor, ca să ne putem trimitem copiii la școală. Aș vrea să le atrag atenția autorităților locale care au obligația să asigure încălzirea în municipiul Deva că legea 325 din 2006 tocmai a fost modificată și acum prevede obligația de a furniza iarna căldură în tot timpul ei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Această lege dacă era la promulgare din 2008, dacă președintele Iohannis s-ar fi grăbit și ar fi promulgat-o în toamna anului trecut, acest obiectiv nu s-ar fi oprit în 5 martie, la temperaturi negative, pentru că ar fi fost obligatoriu să încălzească municipiul Deva. Facem această precizare pentru că vrem să le arătăm devenilor că dacă până acum am mai avut o speranță că acest guvern își revine și va reporni instalațiile de la Termocentrala Mitia, vedem că ei nu se joacă, nu glumesc, o pregătesc pentru tăiere, au și oameni care se ocupă de acest lucru.

Vom sesiza în zilele următoare tot felul de isntituții și vom indica acele persoane. Sperăm să reușim să-i oprim.”, a declarat liderul sindical Cristian Iștoc, aflat la protest.

 

×
Subiecte în articol: protest termocentrală
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close