Antena 3 CNN Actualitate Punctul de întâlnire. Sondaj exclusiv: Cine ar trebui să fie la conducerea PSD?

Punctul de întâlnire. Sondaj exclusiv: Cine ar trebui să fie la conducerea PSD?

Punctul de întâlnire. Sondaj exclusiv: Cine ar trebui să fie la conducerea PSD?
26 Iun 2019   •   20:19

Radu Tudor a prezentat la „Punctul de Întâlnire” un sondaj legat de estimarea guvernării și a liderilor PSD în perspectiva Congresului de sâmbătă. 

Sondajul a fost realizat în perioada 5-24 iunie 2019 și a avut ca eșantion 1631 de subiecți. Metoda folosită pentru acest sondaj a fost interviul telefonic, iar marja de eroare e de 2,4% pentru un nivel de încredere de 95%. 

La întrebarea „Credeți că România se îndreaptă într-o direcție bună sau greșită”, 38% au spus că oarecum într-o direcție bună, 34% au spus că oarecum într-o direcție greșită, 21% cu siguranță în direcția greșită, iar 7% cu siguranță în direcția bună. 

Întrebați „care sunt principalele două probleme, cele mai importante pentru dvs. și familis dvs?”, românii au răspuns: corupția (39%), salariile mici în raport cu munca depusă (13%), inflația și costul vieții de zi cu zi (9%), educația (8%), plecarea tinerilor la muncă în străinătate (8%), starea proastă a drumurilor (6%), sărăcia (6%), sănătatea (5%), altele (6%). 

„În opinia dvs., cine ar trebui să conducă PSD?” Oamenii din tot eșantionul au dat 38% răspunsuri valide, 62% non-răspunsuri. Dintre voturile luate în considerare, 25% au spus că Viorica Dăncilă ar trebui să fie viitorul președinte PSD, 15% l-au ales pe Victor Ponta, 14% pe Gabriela Firea, iar pe Mihar Fifor 3%. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales de 2%, Lia Olguța Vasilescu de 1%, iar Sorin Grindeanu 1%. Alți 39% au spus că „trebuie aducă o personalitate publică”. 

Dintre cei care au declarat că votează PSD, la aceeași întrebare, 58% o văd pe Viorica Dăncilă cea mai potrivită pentru a conduce partidul, 14% au ales-o pe Gabriela Firea, 9% pe Victor Ponta, 6% au spus că „trebuie aducă o personalitate publică”. 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close