Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Lista celor care nu vor ca românii să aibă curent ieftin

Lista celor care nu vor ca românii să aibă curent ieftin

Cumpărăm energie electrică de la străini în timp ce noi o aruncăm pe apa sâmbetei. În criza energetică sunt declarații politice, promisiuni și luări de poziție de la cel mai înalt nivel, dar şi politicieni care nu vor ca românii să aibă curent ieftin.

Lista celor care nu vor ca românii să aibă curent ieftin
Sursa foto: Colaj Arhiva Antena 3 CNN | Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   22:00

Avem 11 hidrocentrale în ţara noastră, construite, gata să producă. Dar se pune praful pe ele din cauză că statul a fost incoerent în decizii, ani la rând.

Proiectele sunt blocate acum de asociaţii care militează pentru protejarea mediului. În plus, la Curtea Constituţională s-a făcut o contestaţie la legea care debloca situaţia şi aceste hidrocentrale urmau să fie folosite.

Mihai Gâdea a prezentat la Antena 3 CNN lista celor care nu vor ca românii să aibă curent ieftin. Sunt oameni de la USR care au blocat legea la CCR!

"Nu doar că noi nu producem milioane cu aceste hidrocentrale, pe noi ne costă să fie păzite şi aşa mai departe", a spus Mihai Gâdea, marţi seară, la Sinteza Zilei.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că marea responsabilitate pentru că la această oră acele hidrocentrale nu sunt gata e la cei care au guvernat în zona de energie şi cei care au avut prim-miniştri în aceşti ani, nu USR.

"Responsabilitatea mea şi greşeala mea mi-o asum. Eu nu ar fi trebuit şi nici colegii mei să semnăm această contestaţie(...). A fost o greşeală, ne-am dat seama abia după ce această chestiune a fost discutată astăzi", a spus Ungureanu, în direct la Sinteza Zilei.

Criză energetică mondială, România stă cu hidrocentrale închise | Reportaj exclusiv News Hour with CNN

În cea mai mare criză energetică se cer soluţii clare şi rapide de la vârful statului iar guvernanţii ridică din umeri şi dau vina unii pe ceilalţi. De ce o ţară ca România, care ar putea fi independentă energetic, a ajuns să cumpere energie iar românii să plătească facturi uriaşe? 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat astăzi o serie de propuneri privind gestionarea crizei energetice. Sunt planuri care ar trebui, la un moment dat, nu ştim exact când, să ne scoată din bezna facturilor mari.
 

×
Subiecte în articol: curent
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close