Antena 3 CNN Actualitate Decizie nouă la Palatul Cotroceni. Ce pregătește Iohannis pentru referendum

Decizie nouă la Palatul Cotroceni. Ce pregătește Iohannis pentru referendum

Decizie nouă la Palatul Cotroceni. Ce pregătește Iohannis pentru referendum
31 Mar 2019   •   20:17

Din momentul în care Klaus Iohannis a anunțat zilele trecute decizia fermă de a convoca un referendum pe 26 mai am intrat oficial, conform legii, în campania electorala, spune jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, fără să știm până în acest moment întrebarea care urmează a fi adresată poporului.

Există indicii destul de clare legate de ținta pe care o urmărește Președintele. Este vorba despre ordonanțele de urgență în domeniul justiției. Procedura de convocare a referendumului a fost declarată în ianuarie 2017 pe fondul tensiunilor sociale produse de celebra Ordonanță 13.

Conform avizului solicitat de Președinte Parlamentului, la acea vreme, poporul urmează să își exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Legea stabilește că Președintele nu poate ieși din acest cadru cu întrebarea de la referendum fără a solicita un nou aviz consultativ Parlamentului.

Pare destul de clar că președintele Iohannis contează pe blocarea respectivelor ordonanțe printr-un vot popular.

Sâmbătă seară s-a demarat operațiunea pentru un nou val de proteste, de aceasă dată în Piața Universității pe rețelele de socializare fiind declanșată mobilizarea pe o manifestare pe termen lung.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close