Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Documentul secret care arată de câţi soldaţi are nevoie Putin pentru războiul din Ucraina

Documentul secret care arată de câţi soldaţi are nevoie Putin pentru războiul din Ucraina

Putin caută recruţi. Armata liderului de la Moscova are nevoie de încă 400.000 de soldați, în 2023, pentru continuarea războiului în Ucraina. Cel puţin asta reiese dintr-un document secret ajuns în posesia The Washington Post. Vorbim despre o serie de note zilnice primite de CIA, care lasă să se înțeleagă că informațiile au fost obţinute prin interceptarea sau ascultarea unor linii de comunicație între oficiali ai armatei ruse.

Documentul secret care arată de câţi soldaţi are nevoie Putin pentru războiul din Ucraina
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   11:42

Potrivit documentului, pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, comandanții armatei lui Putin au nevoie urgentă de întăriri. Asta în condiţiile în care Ucraina se pregătește de o contraofensivă majoră, care ar urma să înceapă peste câteva săptămâni, apelând la armamentul occidental recent donat ca să scoată forțele ruse de pe teritoriul ocupat.

Rusia nu a dezvăluit public nici câți soldați a trimis în Ucraina, nici câți au fost rnici ori ucişi, nici câţi urmeaztă să mai recruteze. Estimările occidentalilor vorbesc de aproximativ 500.000 dintre soldații mobilizați sau recruții de la începutul conflictului armat din Ucraina, vorbim de 15 luni. 

Potrivit estimărilor occidentale, Rusia și-a lansat invazia apelând la circa 150.000 de militari. În toamnă au mai fost recrutaţi peste 30.000 de oameni și se presupune că alți 50.000 ar lupta în Ucraina în cadrul grupării de mercenari Wagner, inclusiv cu deținuți recrutați din închisori.

De asemenea, există un număr încă necunoscut de oameni recrutați forțat din așa-zisa Republică Populară Donețk, alături de o serie de separatiști proruși din Luhansk și de câteva unități mai mici de voluntari. Potrivit documentelor dezvăluite, Statele Unite estimează că Rusia a pierdut între 189.500 și 223.000 de oameni, aproximativ 43.000 fiind uciși.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close