Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "Trebuie să plătim un miliard de euro pe vaccinuri care nu ne-au trebuit niciodată"

Marcel Ciolacu: "Trebuie să plătim un miliard de euro pe vaccinuri care nu ne-au trebuit niciodată"

Marcel Ciolacu a declarat joi la Antena 3 că există discuţii la nivel guvernamental şi se va ajunge la o soluţie, împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene, în cazul vaccinurilor împotriva Covid-19 cumpărate de România.

Marcel Ciolacu: "Trebuie să plătim un miliard de euro pe vaccinuri care nu ne-au trebuit niciodată"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    26 Mai 2022   •   21:33

"Văd că trebuie să plătim un miliard de euro pe vaccinuri care nu ne-au trebuit niciodată și oricum niciodată nu le-am fi consumat fiindcă nu avem atâția cetățeni în România. Este o discuție la nivel guvernamental (...).

Sunt discuții pe care putem să le avem și în coaliție, să luăm o decizie de a nu mai plăti aceste vaccinuri, dar știți totuși că avem un acord cu Comisia Europeană şi trebuie duse până la urmă discuțiile până la capăt împreună cu Comisia Europeană", a spus Marcel Ciolacu, joi seară, la emisiunea Subiectiv.

Ciolacu cheamă procurorii să verifice achiziţiile de vaccinuri din pandemie: "România a cumpărat 100 milioane doze pentru 15 milioane de oameni"

Potrivit liderului PSD, România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023.

România a acceptat în mai 2021 achiziţia de vaccin împotriva Covid-19 pentru anii 2022 şi 2023, menţionează ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. În luna mai a anului trecut ministrul Sănătăţii a fost Ioana Mihăilă, din partea USR. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close