Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Alexandru Rafila, anunț pentru părinți: Centre ambulatorii în Bucureşti unde copiii cu simptome pot fi evaluați

Alexandru Rafila, anunț pentru părinți: Centre ambulatorii în Bucureşti unde copiii cu simptome pot fi evaluați

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, la Antena 3, că, în București, acolo sunt cei mai mulți copii infectați cu noul coronavirus, au fost deschise centre ambulatorii pentru copii.

Alexandru Rafila, anunț pentru părinți: Centre ambulatorii în Bucureşti unde copiii cu simptome pot fi evaluați
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    27 Iul 2022   •   21:48

"Trebuie să putem să asigurăm asistența medicală în spitale sau asistenţa ambulatorie, fie că vorbim de pacienți COVID sau de cei care au nevoie de alte specializări. (...)

Este o proporţie mai mare de copii, avem cam 20% persoane sub 18 ani. (...) Sunt şase copii din 600 la Terapie Intensivă.

Din fericire, nu am avut niciun deces", a spus Rafila.

"Ne așteptăm ca tinerii, copiii să facă forme ușoare. Sunt şi situaţii când e nevoie de spitalizare. Criteriile de spitalizare pentru copii ar trebui luate în considerare", a mai spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la emisiunea "Subiectiv".

Bilanț COVID-19 din 27 iulie 2022, în România. Cazurile noi scad sub 10.000

Bilanț COVID-19 din 27 iulie 2022, în România. Sub 10.000 de noi cazuri COVID și 29 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.551 mai puține față de ziua anterioară. 1.900 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 279 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close