Antena 3 CNN Actualitate SONDAJ. Sunteți de acord cu repatrierea rezervei de aur de la Londra?

SONDAJ. Sunteți de acord cu repatrierea rezervei de aur de la Londra?

Un nou sondaj a fost lansat, vineri, de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

SONDAJ. Sunteți de acord cu repatrierea rezervei de aur de la Londra?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Feb 2020   •   20:21

UPDATE:

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 90,4% au răspuns DA și 9,6% au răspuns NU.

----------------------------

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Sunteți de acord cu repatrierea rezervei de aur de la Londra?"

Telespectatorii pot vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) cu "DA" sau "NU" pe tot parcursul emisiunii.

O lege votată anul trecut de forul legislativ prevede repatrierea rezervei de aur, dar acea lege a fost retrimisă în Parlament la reexaminare în noiembrie 2019 de către președintele Klaus Iohannis.

"Am ales această temă într-o perioadă de criză politică ce ar putea degenera și în criză economică. Deja euro înregistrează record după record, despre majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie, România se împrumută vertiginos, datoria crește, tabloul ar putea să devină sumbru", a explicat Răzvan Dumitrescu.

Cei din domeniu spun că declinul exploatării aurului a fost programat în mod ticălos pentru ca România să nu mai scoată nici măcar un gram de aur.

Oamenii din zonele care trăiau din această industrie acuză un plan revoltător la nivel național de îngropare a mineritului românesc. Planul a adus beneficii giganților traderilor internaționali de aur care, desigur, au interesul să controleze prețul aurului.

"România are o rezervă valutară de 33 de miliarde de euro, iar aurul reprezintă doar 15% din rezerva valutară, respectiv  4,7 miliarde de euro. În total 103 tone. După cum știți, Guvernul Orban a introdus Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO, tocmai ca să nu apară o exploatare acolo de care toată lumea fuge și aurul de acolo va putea fi exploatat gradual.

Există resurse în România, trebuie să poți să le și exploatezi, companiile de stat au fost vandalizate și vândute la fier vechi - trebuie să ne uităm în ce perioadă s-a întâmplat asta", a spus Tănase Stamule (PNL).

"Nu există nicio imposibilitate de a exploata aurul de pe teritoriul României. Încă avem rezerve de aur, și din documentele oficiale pe prospecțiuni geologice făcute în trecut, dar și din datele companiilor aflate în portofoliul Ministerului Economiei. (...)

Există o forță nevăzută, exact ca aia care ne ține să construim o autostradă care să treacă munții", a spus Șerban Nicolae (PSD).

×
Subiecte în articol: Subiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close