Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Uzina Azom din Bahmut, cucerită de mercenari Wagner, a fost aruncată în aer

Uzina Azom din Bahmut, cucerită de mercenari Wagner, a fost aruncată în aer

Uzina Azom din oraşul Bahmut, cucerită în urmă cu câteva zile de mercenari din Grupul Wagner, a fost aruncată în aer după mai multe atacuri ale forţelor ucrainene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2023   •   21:25

Şase civili au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi în urma bombardamentelor ruseşti din estul Ucrainei, în această dimineaţă. Localitatea bombardată se află la doar 20 de kilometri vest de Bahmut, epicentrul luptei din ultimele opt luni.

Între timp, uzina gigant Azom din Bahmut, aflată sub controlul grupului Wagner de câeva zile, a fost lovită de armata ucraineană. Momentul a fost surprins pe camerele de filmat ale unei drone.

Se poate observa momentul exploziei într-o parte a gigantului complex industrial. Potrivit ucrainenilor, un număr mare de militari ruşi se afla în incinta uzinei în momentul impactului. Totuşi, informaţia nu poate fi confirmată din surse independente.

Uzina Azom ar fi fost lovită de o rachetă balistică de tip Tochka lansată de armata Ucrainei. Există şi ipoteza să fi fost o operaţiune planificată de detonare realizată de ruşi. Cert este că în incinta uzinei se aflau mercenari din Grupul Wagner, date confirmate încă de la finalul lunii martie.

Citeşte şi: Vladlen Tatarsky a fost executat cu un premiu plin cu TNT pe care l-a primit în cafeneaua din Sankt Petersburg

Informaţia e confirmată şi de materialele din presa rusă, care a publicat filmări cu mercenari Wagner în incinta uriaşei uzinei din Bahmut.

În altă ordine de idei, şeful Administraţiei Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat că, în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat regiunea de 54 de ori. Ruşii au lansat 439 de obuze, folosind artileria grea, aviaţia şi lansatoare de rachete Grad.

Oraşul Herson a fost bombardat de cinci ori, 27 de obuze lovind cartiere rezidenţiale, case particulare şi blocuri de apartamente. Trei civili au murit şi alţi doi au fost răniţi.

Speculaţiile în creştere din Rusia privind schimbările Comandamentului Militar al Rusiei indică, probabil, faptul că Moscova şi-ar putea restructura în curând comanda militară, după ce ofensiva de iarnă a eşuat, scrie Institutul pentru Studiul Războiului.

×
Subiecte în articol: Bahmut Război Ucraina Grupul Wagner
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close