x close

35 de milioane de migranți se îndreaptă către Europa. "Securizarea frontierelor continentului este crucială"

18 Sep 2015   •   10:48
35 de milioane de migranți se îndreaptă către Europa. "Securizarea frontierelor continentului este crucială" Foto: Agerpres
Până la 35 de milioane de migranți se îndreaptă spre Europa și, din acest motiv, securizarea frontierelor continentului este crucială, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto într-un interviu publicat în ediția de vineri a cotidianului Magyar Idok, informează MTI, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană a neglijat protejarea frontierelor sale, a spus Szijjarto, adăugând că liderii europeni par temători să spună lucrurilor pe nume și le este mai ușor să-i critice pe cei care o fac. Șeful diplomației ungare a susținut că mai mulți lideri europeni acționează pe baza 'unor informații false ale mass media internaționale'. Această stare de fapt ar putea duce la probleme serioase, deoarece politicienii europeni încă refuză să recunoască provocările cu care se confruntă, consideră Szijjarto.

Ministrul de externe de la Budapesta a spus că Ungaria 'va spune clar' că Europa nu este în poziția de a primi sute de mii sau milioane de imigranți economici. 'Putem face față crizei doar dacă menținem și consolidăm sistemul Schengen', a insistat Szijjarto.

În ceea ce privește gardul construit de Ungaria la granița cu Serbia, Szijjarto a spus că 'foarte probabil' va fi eficient în a afecta rutele traficanților de persoane. Totodată, cooperarea dintre Ungaria și Serbia este mai bună ca oricând, a insistat Szijjarto, calificând acest lucru drept un factor important pentru că, a spus el, dacă relațiile bilaterale nu ar fi fost atât de bune ca acum, criza migranților ar fi dus la conflicte serioase între cele două țări.

Referitor la relațiile Ungariei cu Slovacia, Szijjarto a apreciat că, 'surprinzător sau nu, în ceea ce privește țările vecine, relațiile noastre sunt foarte bune cu țări la care nu ne-am fi așteptat, precum Slovacia și Serbia'. 'În schimb, relațiile politice cu aliatul nostru natural, Croația, nu au fost nicicând mai proaste decât sunt în prezent', a spus șeful diplomației ungare.

Citeşte mai multe despre:

migranti imigranti Europa criza imigranţilor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati