Antena 3 CNN Externe 40 de ani de la primul pas pe Lună. Astronauţii misiunii Apollo 11, într-o conferinţă de presă (VIDEO)

40 de ani de la primul pas pe Lună. Astronauţii misiunii Apollo 11, într-o conferinţă de presă (VIDEO)

40 de ani de la primul pas pe Lună. Astronauţii misiunii Apollo 11, într-o conferinţă de presă (VIDEO)
Sursa foto: astronaut
20 Iul 2009   •   09:50


Se împlinesc 40 de ani de când omul a făcut primul pas pe Lună. Astronauţii care au participat la misiunea Apollo 11, dar şi alte personalităţi din domeniu, au vorbit despre acest punct de cotitură în istoria omenirii, în cadrul unei conferinţe organizate la Washington D.C.

" Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire". Au fost celebrele cuvine rostite de Neil Armstrong, primul om din lume care a pus piciorul pe Lună. După aproape 20 de minute i s-a alăturat şi Edwin "Buzz" Aldrin. Cei doi astronauţi au cules probe de sol lunar şi apoi au montat steagul american. Michael Collins, al treilea membru al echipajului misiunii Apollo 11, a rămas în legatură cu centrul de control al misiunii din Houston.

Pentru a marca acest eveniment, cei trei astronauţi au ţinut o conferinţă aniversară în Washington D.C.

Există însă şi voci care susţin că omul nu a ajuns niciodată pe Lună şi că totul nu e decât o farsă. Prima carte dedicată teoriei conspiraţiei privind aselenizarea a fost publicată în 1972. Cel mai mare impact l-a avut însă un documentar realizat de un post de televiziune american , difuzat în februarie 2001.

Contextul istoric în care a avut loc aselenizarea, cursa acerbă de cucerire a spaţiului din timpul Războiului Rece i-ar fi împins pe americani să trişeze, înscenând în studiourile cinematografice primii paşi pe Lună.

Adepţii teoriei conspiraţiei spun că în fotografiile făcute pe Lună nu se văd stelele. Apoi, steagul plasat de astronauţi pe Lună pare că flutură, în condiţiile în care satelitul Pământului nu are atmosferă. Toate aceste argumente le dau apă la moară celor care cred că aselenizarea a fost "fabricată."

.
NASA a încercat ani de-a rândul sa explice exact ce e cu exact ce e cu aceste neconcordanţe. În legătură cu stelele care nu se văd, experţii au explicat că în majoritatea fotografiilor făcute pe Lună acestea nu se văd . Orice fotograf poate afirma că e greu să surprinzi, în aceeaşi fotografie, un obiect luminos şi unul cu o lumină slabă, mai spun experţii.



Antena3

×
Subiecte în articol: Luna astronauti
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close