Antena 3 CNN Externe Abdel Fattah al-Sissi nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din Egipt prevăzute în 2014

Abdel Fattah al-Sissi nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din Egipt prevăzute în 2014

Abdel Fattah al-Sissi nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din Egipt prevăzute în 2014
de M.T.    |    09 Oct 2013   •   15:16

Generalul Abdel Fattah al-Sissi, cel care a condus, în urmă cu trei luni, demiterea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, nu exclude să se prezinte la alegerile prezidenţiale din Egipt prevăzute în 2014, informează AFP, citată de Mediafax.

„Voinţa Domnului va decide. Acest subiect este extrem de important. Însă cred că încă nu a sosit momentul să pun problema, din cauza unor provocări şi pericole cu care se confruntă ţara şi care cer să ne concentrăm eforturile asupra planurilor de viitor”, a spus al-Sissi într-un interviu acordat cotidianului Al-Masri al-Youm.

Declaraţia vine în contextul în care generalul pare să decline numeroasele solicitări, venite din partea egiptenilor, presei şi oamenilor politici, de a-şi depune candidatura.

Generalul al-Sissi este vicepremier şi ministru al Apărării în Guvernul interimar, dar, în realitate, este considerat cel mai puternic om al noului regim, fiind adulat de marea majoritate a populaţiei.

Începând din iulie, portretul său este afişat în majoritatea magazinelor şi instituţiilor publice, pe panouri şi pe pereţii clădirilor, iar numeroase cântece de laudă îi sunt dedicate.

Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului Major al armatei în vârstă de 58 de ani, a anunţat la televiziune, pe 3 iulie, destituirea şi arestarea lui Morsi, constituirea noului guvern şi nominalizarea unui preşedinte interimar, căruia armata i-a încredinţat o foaie de parcurs care prevede revizuirea Constituţiei şi alegeri legislative şi prezidenţiale la începutul anului 2014.

×
Subiecte în articol: Egipt alegeri prezidentiale Mohamed Morsi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close