Antena 3 CNN Externe Accident tragic într-o mină din Pakistan. Nouă mineri au murit, doar unul a supraviețuit

Accident tragic într-o mină din Pakistan. Nouă mineri au murit, doar unul a supraviețuit

Accident tragic într-o mină din Pakistan. Nouă mineri au murit, doar unul a supraviețuit
Sursa foto: foto- Pixabay
16 Iul 2019   •   18:00

Un miner a fost găsit în viaţă, însă alţi nouă au fost găsiţi decedaţi după ce un incendiu i-a blocat duminică la peste 1.200 de metri adâncime într-o mină de cărbune în sud-vestul Pakistanului, au anunţat marţi autorităţile pakistaneze, informează AFP.

"Am găsit nouă cadavre", a declarat pentru AFP Abdullah Shahwani, un înalt funcţionar al provinciei Belucistan, unde a avut loc accidentul. Minerul supravieţuitor a fost grav rănit, a adăugat înaltul funcţionar.

Purtătorul de cuvânt al guvernului din această provincie, Liaquat Shahwani, a confirmat acest bilanţ.

În timp ce 11 mineri lucrau duminică seara la peste 1.200 de metri sub pământ, un incendiu s-a declanşat din cauza unui scurtcircuit, ceea ce a provocat propagarea de monoxid de carbon, gaz toxic, în interiorul minei. Un miner a fost salvat rapid, însă speranţele de viaţă ale colegilor săi păreau a fi minime, după cum a declarat luni un salvator pentru AFP.

Accidentul s-a produs într-o regiune montană situată la circa 35 de kilometri est de Quetta, capitala Belucistanului, cea mai săracă provincie din Pakistan, în pofida bogăţiilor sale subterane.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: miner pakistan incendiu mina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close