Antena 3 CNN Externe ADEVĂRUL din spatele scandalului CIA privind scurgerea de informaţii. Ce a recunoscut David Petraeus

ADEVĂRUL din spatele scandalului CIA privind scurgerea de informaţii. Ce a recunoscut David Petraeus

ADEVĂRUL din spatele scandalului CIA privind scurgerea de informaţii. Ce a recunoscut David Petraeus
de O.P.    |    04 Mar 2015   •   07:33

Fostul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) David Petraeus a recunoscut că este vinovat de "neglijenţă" în scandalul privind scurgerea de informaţii confidenţiale, a anunţat marţi Departamentul american al Justiţiei, relatează BBC News Online.

Fostul director al CIA a recunoscut că a transmis informaţii confidenţiale jurnalistei New York Times Paula Broadwell, cu care a avut o relaţie.

Iniţial Petraeus a negat faptul că ar fi transmis documente confidenţiale.

Potrivit New York Times, acordul de recunoaştere a vinovăţiei îi va permite lui Petraeus să evite un proces.

Totul a început în vara lui 2012, când FBI a deschis o anchetă privind şase e-mailuri anonime cu ameninţări trimise lui Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a generalului Petraeus şi a familiei sale.

În cursul anchetei, FBI a identificat-o pe Paula Broadwell ca fiind autoarea e-mailurilor cu ameninţări. În mesageria acesteia, agenţii federali au găsit conversaţii intime cu David Petraeus, apoi documente clasificate.

Legătura între femeia de 40 de ani şi general a început în noiembrie 2011, la două luni după ce David Petraeus a fost numit la conducerea CIA, şi s-a încheiat în iulie, potrivit New York Times.

Generalul Petraeus a demisionat de la conducerea CIA în noiembrie 2012, după ce a recunoscut relaţia extraconjugală cu Broadwell.

×
Subiecte în articol: CIA FBI
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close